Ζέτα Μακρή: Δεν σκεφτόμαστε «ξαφνικό θάνατο» του ΕΟΠΥΥ

«Αυτά είναι πρωτοσέλιδα εφημερίδων, είναι φόβοι, εκτιμήσεις, αγωνίες, δεν είναι όμως αποφάσεις. Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις» δήλωσε στο Mega η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή, μιλώντας για τις πληροφορίες που βλέπουν στο φως της δημοσιότητας περί «ξαφνικού θανάτου» του ΕΟΠΥΥ. Η ίδια, πάντως, επιβεβαίωσε πάντως ότι οι σκέψεις τις κυβέρνησης κινούνται προς την κατεύθυνση να έχει ο ΕΟΠΥΥ γιατρούς συμβεβλημένους, παρά να είναι ο ίδιος φορέας παροχής υπηρεσιών, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα απολύσεις, όπως είπε.

Η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή μιλώντας στο Mega την Κυριακή υποστήριξε ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση για ξαφνικό θάνατο στον ΕΟΠΥΥ.

«Τυχαίνει αγοραστής υπηρεσιών ο ΕΟΠΥΥ αλλά δεν σημαίνει αυτό ούτε ξαφνικό θάνατο ούτε απαραίτητα απολύσεις. Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ενοποιείται, διοικητικά θα είναι ενιαία και οι γιατροί αυτοί θα παρέχουν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα εάν και εφόσον η ειδικότητά τους, οι γνώσεις τους και η διάθεσή τους είναι σε αυτήν.

»Σε ό,τι αφορά γιατρούς που η ειδικότητά τους δεν είναι στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα, όπως είναι οι πλαστικοί όπως είναι οι χειρουργοί, μετά από την χαρτογράφηση και των αναγκών του ΕΣΥ θα ληφθεί οριστική απόφαση που θα τοποθετηθούν» τόνισε η κ. Μακρή.

Η κ. Μακρή επισήμανε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά την αξιολόγηση, λέγοντας: «Όταν τελειώσει και η χαρτογράφηση τότε θα ληφθούν αποφάσεις οι οποίες θα αφορούν σε ειδικότερες λεπτομέρειες. Στις 6 Δεκεμβρίου τελειώνει η αξιολόγηση και εν συνεχεία θα ληφθούν οι αποφάσεις».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας, η κ. Μακρή τόνισε: «Κακώς είναι κλειστά τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, όταν είμαστε σε φάση διαλόγου και κάκιστα λειτουργούν το απόγευμα τα ιδιωτικά τους ιατρεία».

Από την πλευρά του, απευθυνόμενος προς την κ. Μακρή, ο πρόεδρος των γιατρών του ΕΟΠΥΥ Παναγιώτης Ψυχάρης επισήμανε: «Μέχρι χθες το πρωί, διαδίδατε στην κοινή γνώμη ότι θα κλείσετε τον ΕΟΠΥΥ».

Από την πλευρά της, η κ. Μακρή απάντησε: «Κάνετε λάθος. Αναπαράγετε και εσείς ανακρίβειες».

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk