Το άγριο καρότο δεν κάνει µεγάλη ρίζα και ανήκει στην ίδια οικογένεια µε τα µυρώνια. Είναι το χόρτο που όταν τελειώσει η ανθοφορία κάνει σπόρους µε έναν κυκλικό ιστό σαν χνούδι και όταν το φυσάµε διαλύεται στον άνεµο. Ολοι έχουµε παίξει µαζί του, όταν ήµασταν παιδιά.

Κόβω 1 κόκορα 2 κιλών σε µερίδες και τον µαρινάρω σε 1 λίτρο κόκκινο κρασί για 24 ώρες. Βάζω στη µαρινάδα 700 γρ. κρεµµυδάκια στιφάδου χονδροκοµµένα, 1 κεφάλι σκόρδο, 1 καπνιστό λουκάνικο (προαιρετικά), 2 δαφνόφυλλα και 10 κόκκους µαύρου πιπεριού.

Την εποµένη αφαιρώ τον κόκορα, τα κρεµµύδια και το σκόρδο από τη µαρινάδα και την κρατάω στην άκρη. Πλένω περίπου 200 γρ. άγρια καρότα και τα κόβω, ψιλοκοµµένο το κλωνάρι, χονδροκοµµένα τα φύλλα. Σε µια κατσαρόλα κατάλληλη για φούρνο, σοτάρω σε λίγο έ.π. ελαιόλαδο, 1 πράσο, σε κοµµάτια, µαζί µε τα κρεµµύδια και τα σκόρδα της µαρινάδας.

Αλευρώνω ελαφρώς τα κοµµάτια του κόκορα, τα περνάω από ένα τηγάνι µε λίγο έ.π. ελαιόλαδο και τα βάζω στην κατσαρόλα. Ρίχνω στο τηγάνι το κρασί της µαρινάδας και αφήνω να πάρει µια βράση. Ρίχνω το κρασί στην κατσαρόλα µαζί µε 2 κ.σ. πελτέ ντοµάτας. Ψήνω κατά προτίµηση στον φούρνο, στους 180°C, για 2-3 ώρες, ειδάλλως σε σιγανή φωτιά στην εστία. Αλατοπιπερώνω στο τέλος.