Στο κατώφλι της κόλασης ο ISON

Το βράδυ της Πέμπτης ο κομήτης ISON, που έχει χαρακτηριστεί «κομήτης του αιώνα», θα πλησιάσει πολύ τον Ηλιο. Οι επιστήμονες παρακολουθούν την πορεία του κομήτη για να δουν αν θα καταφέρει να επιβιώσει από το πέρασμα του από το μητρικό του άστρο ή αν θα καταστραφεί.

Κάποια στιγμή από τις 20:30 έως τις 20:45 ώρα Ελλάδος απόψε, ο «κομήτης του αιώνα» ISON, μετά από ένα ταξίδι που κράτησε πάνω από ένα εκατομμύριο χρόνια, θα φθάσει στο κοντινότερο σημείο της τροχιάς του από τον Ήλιο (στο λεγόμενο περιήλιό του). Επίγεια και διαστημικά τηλεσκόπια παρατηρούν τον κομήτη καταγράφοντας την πορεία του ώστε να διαπιστώσουν αν θα καταφέρει να επιβιώσει από την

Τα σενάρια

Ενα πιθανό ενδεχόμενο είναι ο ISON να διαλυθεί εντελώς από τη θερμοκρασία αλλά και από τις ισχυρές παλιρροϊκές δυνάμεις που θα δεχθεί από το βαρυτικό πεδίο του Ήλιου.
Αλλο ενδεχόμενο είναι ότι ο κομήτης θα σπάσει σε μεγάλα θραύσματα, τα οποία θα μπορούσαν να γίνουν ορατά από τη Γη ως πολλοί, μικρότεροι κομήτες. Στο καλύτερο σενάριο, ο κομήτης θα μείνει αλώβητος από το καυτό ραντεβού της Πέμπτης, οπότε η ουρά του θα πάρει γιγάντιες διαστάσεις και θα είναι καθαρά ορατή με γυμνό μάτι. Αν καταφέρει να επιβιώσει ο ISON μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου θα εμφανίζεται, λίγο πριν από το ξημέρωμα, χαμηλά στον ανατολικό ουρανό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
Σίβυλλα
  • Το γαλήνιο μπλε του Ιονίου… Το ιστιοφόρο, υπερπολυτελές, με κατάλευκα και χρυσαφένια πανιά, που έκαναν φαντασμαγορικό άνοιγμα, υπακούοντας σε μηχανισμό τελευταίας τεχνολογίας, έμοιαζε να... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk