ΥΛΙΚΑ (για 6 ατοµικές ταρτιέρες)

Για τη ζύµη

210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

110 γρ. βούτυρο, κοµµένο σε µικρά κοµµάτια

2 γρ. αλάτι

2 γρ. ζάχαρη

1 αβγό

20 ml νερό

Για τη γέµιση

40 ml έ.π. ελαιόλαδο

400 γρ. κρεµµύδια, σε λεπτές φέτες

5 γρ. αλάτι

5 γρ. ζάχαρη

35 ml ξίδι µπαλσάµικο

125 γρ. φρέσκο κατσικίσιο τυρί

125 γρ. κρεµώδες τυρί (της αρεσκείας σας)

1 αβγό και 1 κρόκος

Για τις πιπεριές

400 γρ. κόκκινες ή κίτρινες πιπεριές

20 ml σιρόπι µπαλσάµικο και λίγο επιπλέον για το σερβίρισµα

30 ml έ.π. ελαιόλαδο

αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζύµη

Στον κάδο του µίξερ αναµειγνύουµε το αλεύρι, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτουµε το αβγό και το νερό και χτυπάµε µε τον γάντζο, µέχρι να δηµιουργηθεί µια οµοιογενής ζύµη. Τυλίγουµε τη ζύµη µε διάφανη µεµβράνη και την αφήνουµε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 170°C.

Χωρίζουµε τη ζύµη σε 4 ισοµεγέθη κοµµάτια και τα τοποθετούµε σε καθεµιά από τις ατοµικές ταρτιέρες, που έχουµε προηγουµένως βουτυρώσει. Ανοίγουµε µε τα χέρια τα ζυµαράκια, πιέζοντας προς όλες τις κατευθύνσεις, µέχρι να αποκτήσουν οµοιόµορφο πάχος (0,5 εκ.). Καλύπτουµε την επιφάνεια µε χαρτί ψησίµατος και αρκετά φασόλια και ψήνουµε για 8 λεπτά. Βγάζουµε από τον φούρνο, αφαιρούµε τα φασόλια και το χαρτί και ψήνουµε για 4 λεπτά ακόµη. Αφήνουµε να κρυώσουν και ξεφορµάρουµε.

Γέµιση

Ζεσταίνουµε µια κατσαρόλα σε µέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουµε το ελαιόλαδο και τα κρεµµύδια. Τα σοτάρουµε, ανακατεύοντας τακτικά, και αλατίζουµε. Συνεχίζουµε το σοτάρισµα και το ανακάτεµα, µέχρι τα κρεµµύδια να αποκτήσουν ένα ωραίο σκούρο χρώµα. Προσθέτουµε τη ζάχαρη και την αφήνουµε να καραµελώσει. Σβήνουµε µε το ξίδι και χαµηλώνουµε τη φωτιά. Μαγειρεύουµε µέχρι να απορροφηθεί εντελώς το ξίδι και να µαλακώσουν τα κρεµµύδια. Αν χρειαστεί, προσθέτουµε λίγο χλιαρό νερό.

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 150°C. Ρίχνουµε τα τυριά στον κάδο του µίξερ και τα χτυπάµε µε το φτερό, ώστε να οµογενοποιηθούν και να αφρατέψουν ελαφρώς. Προσθέτουµε τα αβγά και τα χτυπάµε µέχρι να δηµιουργηθεί µια απαλή κρέµα.

Στρώνουµε τα καραµελωµένα κρεµµύδια στη βάση κάθε τάρτας και περιχύνουµε µε την κρέµα των τυριών. Ψήνουµε τις τάρτες για περίπου 10 λεπτά ή µέχρι να σφίξει η κρέµα. Ανεβάζουµε τη θερµοκρασία στους 180°C και ψήνουµε για 10 λεπτά ακόµη, προκειµένου να πάρουν χρώµα.

Πιπεριές

Με τη βοήθεια ενός πινέλου λαδώνουµε ελαφρώς τις πιπεριές, τις αραδιάζουµε σε ταψί και τις ψήνουµε στον φούρνο στην υψηλότερη θερµοκρασία, για περίπου 30 λεπτά, γυρίζοντάς τες τακτικά, ώστε να ψηθούν οµοιόµορφα απ’ όλες τις πλευρές. Τις βγάζουµε σε ένα µπολ και τις αφήνουµε στην άκρη, σκεπασµένες για 15 λεπτά. Τις ξεφλουδίζουµε, τις καθαρίζουµε από το κοτσάνι και τους σπόρους και τις κόβουµε σε λωρίδες. Αν χρειαστεί, τις διατηρούµε στο ψυγείο.

Σε ένα µπολ ανακατεύουµε τις πιπεριές µε το σιρόπι και το ελαιόλαδο και αλατίζουµε. Τοποθετούµε την τάρτα στο κέντρο ενός πιάτου και σερβίρουµε µε τις ψητές πιπεριές και λίγο ακόµη σιρόπι µπαλσάµικο.