Με τον τίτλο «Εξέγερση» θα παιχθεί τελικά ο «Δρόμος».

Μετά την αντίδραση του Λευτέρη Παπαδόπουλου αποσύρθηκε ο τίτλος «Ο δρόμος» από τη μουσική παράσταση, η οποία και θα ανέβει βασισμένη στα τραγούδια των Μίμη Πλέσσα και Λευτέρη Παπαδόπουλου. Αυτό προέκυψε μετά τη συνεννόηση που ακολούθησε το χθεσινό δημοσίευμα με τις αντιδράσεις του στιχουργού και ποιητή.

Λευτέρης Παπαδόπουλος: Δεν με ενημέρωσε κανείς για τον «Δρόμο»

«Δεν έχω κάνει καμία συνεννόηση με κανέναν για τον «Δρόμο». Εμαθα για την παράσταση από το διαδίκτυο. Δεν έχω ενημερωθεί καθόλου»: Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος ήταν απόλυτος και σαφής, στην επικοινωνία μας για να σχολιάσει την επιστροφή του «Δρόμου» στη σκηνή. Η παράσταση γεμάτη από τα τραγούδια του δίσκου που δημιούργησαν από κοινού με τον Μίμη Πλέσσα, το 1969, προγραμματίζεται να ανέβει τον προσεχή Φεβρουάριο στο «Θέατρον» του Ελληνικού Κόσμου.


«Προχωρώ με νομικές διαδικασίες. Εκ των υστέρων παραγωγός και σκηνοθέτης προσπαθούν να βρουν τρόπους επικοινωνίας μαζί μου. Μίλησα με τη σύζυγο του Μίμη Πλέσσα, η οποία μου επιβεβαίωσε ότι ο ίδιος είναι σύμφωνος. Αλλά κανένας δεν με ρώτησε. Εκτός από τα τραγούδια είναι δικό μου και το έργο, που έγραψα για την παράσταση του ΄70. Ο «Δρόμος» παραμένει ο δίσκος με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Ελλάδα. Ηθελαν να χρησιμοποιήσουν το έργο και τα τραγούδια, χωρίς να με ρωτήσουν. Μέχρι και αφίσες έβγαλαν».
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, που εστάλη το μεσημέρι της Τρίτης, «43 χρόνια μετά, ένας «ΔΡΟΜΟΣ» ανοίγει ξανά! Έναρξη προπώλησης εισιτηρίων Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013».
Πρόκειται για τον γνωστό δίσκο που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 1969 από την Lyra και παραμένει ο πιο εμπορικός δίσκος _με πωλήσεις, ως σήμερα, πάνω από 3.500.000 αντίτυπα. Σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου και μουσική του Μίμη Πλέσσα, ο Γιάννης Πουλόπουλος ερμήνευσε μερικά από τα πιο αγαπημένα ελληνικά τραγούδια, όπως «Το άγαλμα», «Γέλαγε η Μαρία», «Μέθυσε απόψε το κορίτσι μου», «Ξημερώνει Κυριακή», «Πρώτη φορά», «Δώσε μου το στόμα σου». Συμμετείχαν η Ρένα Κουμιώτη και η Πόπη Αστεριάδη. Να θυμίσουμε ότι την επόμενη χρονιά (1970) «Ο Δρόμο»ς μεταφέρθηκε στο θέατρο Παξινού, με τους ίδιους συντελεστές.
Τη νέα παραγωγή υπογράφει ο Ακης Ευαγγέλου και η πρεμιέρα της έχει οριστεί για τις 26 Φεβρουαρίου 2014. Με κεντρικό άξονα τα τραγούδια από τους δίσκους «Ο Δρόμος» και «Μίλα μου για την λευτεριά» των Πλέσσα-Παπαδόπουλου, τα κείμενα υπογράφουν οι Παναγιώτης Μπρατάκος και Μάρω Μπουρδάκου ενώ τη σκηνοθεσία ο Μάνος Πετούσης. Τον θίασο αποτελούν οι Κώστας Αρζόγλου, Γιώτα Φέστα, Μιχάλης Μητρούσης και παίζουν οι: Δημήτρης Αλεξανδρής, Βασίλης Παλαιολόγος, Δώρα Χρυσικού, Αννίτα Κούλη, Γιάννης Καραούλης.
Τραγουδούν η Ρένα Κουμιώτη και ο Δημήτρης Μπάσης.