Σε αυτή τη συνταγή, µου αρέσει το κουνέλι να έχει παραψηθεί. Γι’ αυτό µπορώ να χρησιµοποιήσω τα τηγανητά κοµµάτια του από τη συνταγή «Κουνέλι µε βανίλιες σε τηγανητές χυλοπίτες» ή το ψαχνό από κάποιο µαγειρεµένο κουνέλι που περίσσεψε σε ένα γεύµα (υλικά για 3-4 άτοµα).

Κόβω 1 κουνέλι των 1.200 γρ. σε µεγάλα κοµµάτια (µαζί µε τα κόκαλα). Τα περνάω από ένα τηγάνι µε 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο. Τα βάζω σε κατσαρόλα που µπαίνει στον φούρνο, µαζί µε 1 κρεµµύδι, κοµµένο σε φέτες, 3 σκελίδες σκόρδου, 500 ml κόκκινο γλυκό κρασί (Μαυροδάφνη, Μαδέρα ή Πορτό) 5-6 κλωνάρια θυµαριού, και 1 λίτρο ζωµό από κόκαλα µόσχου που έχω φυλαγµένο στο ψυγείο (αν δεν έχω, βάζω νερό). Αλατοπιπερώνω. Ψήνω στον φούρνο, στους 130°C, για 2 ώρες, µε σκεπασµένη κατσαρόλα. Βγάζω από τον φούρνο, αφήνω να κρυώσει λίγο και ξεκοκαλίζω το κουνέλι.

Οσο ψήνεται το κουνέλι, κόβω 1 κίτρινη κολοκύθα 2 κιλών σε φέτες, µαζί µε τη φλούδα, και την ψήνω στον φούρνο µαζί µε το κουνέλι σε άλλο ταψί. Μόλις ψηθεί, την αφήνω να στραγγίξει για 1 ώρα. Με ένα κουτάλι βγάζω την ψίχα της που έχει γίνει πλέον πουρές. Τη βάζω σε µια µπασίνα και προσθέτω 1 ξερό κρεµµύδι, 5 φύλλα µέντας, 1 ντοµάτα και 1 κ.σ. άνηθο, όλα ψιλοκοµµένα. Συνεχίζω µε αλάτι, πιπέρι, χυµό από 2 λεµόνια και 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο. Δοκιµάζω αν χρειάζεται να προσθέσω αλάτι και χυµό λεµονιού.

Σερβίρω το κουνέλι ξεκοκαλισµένο και κοµµένο στο χέρι σε µικρά κοµµάτια, από πάνω τη σαλάτα κολοκύθας και ξεχωριστά τη σάλτσα από το ψήσιµο, ανακατεµένη µε λίγο ελαιόλαδο και ξύσµα λεµονιού.