ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)

140 γρ. πολέντα στιγµής (στα µεγάλα σουπερµάρκετ)

150 ml γάλα

450 ml ζωµός κοτόπουλου (σπιτικός ή ψυγείου)

30 γρ. βούτυρο

50 γρ. παρµεζάνα, τριµµένη

1 κλωνάρι θυµαριού, ψιλοκοµµένο

1 τσάιβ, ψιλοκοµµένο (ή φρέσκο κρεµµυδάκι)

2 κ.σ. µαϊντανό, ψιλοκοµµένο

αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε µια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουµε το γάλα και τον ζωµό, αλατίζουµε και φέρνουµε σε βρασµό. Προσθέτουµε την πολέντα σιγά σιγά, ανακατεύοντας µε σύρµα µέχρι να οµογενοποιηθεί. Χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε, ανακατεύοντας συνεχώς µε σύρµα, µέχρι να αρχίσει να χυλώνει η πολέντα. Αποσύρουµε από τη φωτιά και προσθέτουµε το βούτυρο, την παρµεζάνα και τα µυρωδικά. Ανακατεύουµε απαλά και σερβίρουµε.