ΥΛΙΚΑ (για 2 άτοµα)

430 γρ. κοτόπουλο, µπούτι, κοµµένο στη µέση

100 ml έ.π. ελαιόλαδο

120 γρ. κρεµµύδι, σε κύβους

80 γρ. πράσο, σε χονδρά κοµµάτια, µήκους 3 εκ.

100 γρ. φινόκιο, σε χονδρές φέτες

7 γρ. σκόρδο, ψιλοκοµµένο

60 ml λευκό κρασί

150 ml ζωµός κοτόπουλου (σπιτικός ή ψυγείου)

1 γρ. λουίζα, αποξηραµένη

1 µπαστουνάκι από φλούδα λεµονιού

1 πρέζα φρέσκια ρίγανη

25 γρ. φρέσκο κρεµµυδάκι, σε λοξές ροδέλες

5 ml χυµός λεµονιού

αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατίζουµε το κοτόπουλο. Ζεσταίνουµε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουµε τη µισή ποσότητα του ελαιόλαδου και σοτάρουµε το κοτόπουλο µέχρι να αποκτήσει χρώµα. Το αφήνουµε στην άκρη και πετάµε τα λίπη από την κατσαρόλα.

Προσθέτουµε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουµε το ξερό κρεµµύδι, το πράσο και το φινόκιο µέχρι να γυαλίσουν. Ρίχνουµε το σκόρδο και µόλις βγάλει τα αρώµατά του σβήνουµε µε το κρασί. Μαγειρεύουµε µέχρι να εξατµιστούν τα υγρά. Προσθέτουµε τον ζωµό, φέρνουµε σε βρασµό και αµέσως χαµηλώνουµε τη φωτιά. Αλατίζουµε και προσθέτουµε τη λουίζα και τη φλούδα του λεµονιού. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 160°C.

Τοποθετούµε τα λαχανικά σε µικρή κατσαρόλα, κατάλληλη για φούρνο, και προσθέτουµε το κοτόπουλο. Σκεπάζουµε καλά και ψήνουµε στον φούρνο µέχρι να µαλακώσουν τα λαχανικά και να µαγειρευτεί το κοτόπουλο. Προσθέτουµε τη ρίγανη, το φρέσκο κρεµµυδάκι και τον χυµό λεµονιού και ανακατεύουµε. Αλατίζουµε αν χρειάζεται.