ΥΛΙΚΑ (για 2 παιδιά)

2 στρογγυλά ψωµάκια για µπέργκερ, ανοιγµένα στη µέση

150 γρ. έµενταλ, τριµµένο

1 αβγό, χτυπηµένο + 2 επιπλέον

2 φέτες ζαµπόν ή γαλοπούλα, κοµµένες στη µέση

1 κ.σ. λευκό ξίδι

αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στο γκριλ σε µέτρια ένταση. Σε ένα µπολ ανακατεύουµε το τυρί µε το χτυπηµένο αβγό και το αλατοπίπερο.

Αφαιρούµε λίγη ψίχα από τα ψωµάκια και τα τοποθετούµε σε ένα ταψί στρωµένο µε λαδόκολλα. Βάζουµε από µισή φέτα ζαµπόν στο καθένα και προσθέτουµε από πάνω το µείγµα του τυριού. Ψήνουµε για 3 λεπτά τα 4 µισά ψωµάκια, ώσπου να λιώσει το τυρί και τα ψωµάκια να αποκτήσουν ένα ωραίο χρώµα.

Σπάµε το 1 αβγό σε ένα µπολ. Σε µια µικρή κατσαρόλα βάζουµε νερό µέχρι τη µέση, προσθέτουµε το ξίδι και φέρνουµε σε ήπιο βρασµό. Ρίχνουµε µέσα το αβγό και το αφήνουµε να βράσει για περίπου 3 λεπτά.

Σερβίρουµε σε ένα πιάτο τα 2 από τα 4 ψωµάκια µε το τυρί. Αφαιρούµε από το κατσαρολάκι το αβγό µε τρυπητή κουτάλα και το τοποθετούµε επάνω στα ψωµάκια. Επαναλαµβάνουµε το ίδιο µε το δεύτερο αβγό και τα άλλα 2 ψωµάκια.