ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)

400 γρ. φακές

50 ml έ.π. ελαιόλαδο

1 κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο

1 πράσο, ψιλοκοµµένο

1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκοµµένη

50 γρ. φινόκιο, ψιλοκοµµένο

300 γρ. σπανάκι, µόνο τα φύλλα, κοµµένα σε λεπτές λωρίδες

ξύσµα από 1 λεµόνι, ακέρωτο

1 λίτρο ζωµός λαχανικών (σπιτικός ή ψυγείου)

2 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκοµµένο

αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε µια κατσαρόλα µε κρύο νερό βάζουµε τις φακές να βράσουν. Χύνουµε το πρώτο νερό και τις βράζουµε ξανά, µε χλιαρό νερό, για περίπου 1 ώρα, έως ότου µαλακώσουν. Τις στραγγίζουµε και τις αφήνουµε στην άκρη.

Σε µια κατσαρόλα ρίχνουµε το ελαιόλαδο, το κρεµµύδι, το πράσο, το σκόρδο και το φινόκιο και τα σοτάρουµε έως ότου µαλακώσουν. Προσθέτουµε το σπανάκι και µαγειρεύουµε για 5 λεπτά ακόµη.

Προσθέτουµε τις φακές, το ξύσµα λεµονιού και τον ζωµό, χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοµαγειρεύουµε για 20 λεπτά χωρίς καπάκι. Στο τέλος προσθέτουµε το κόλιαντρο, το αλατοπίπερο και ανακατεύουµε. Σερβίρουµε αµέσως.