«Το καλύτερο καλαµάρι που έχω φάει στη ζωή µου!» αποφάνθηκε προσφάτως κοσµογυρισµένη φίλη η οποία την προηγουµένη είχε δοκιµάσει στο Βαρούλκο το διάσηµο πια καλαµάρι πέστο του Λευτέρη Λαζάρου. «Εφέτος, ο σεφ το συνδυάζει µε βραχάκια παρµεζάνας, κονφί ντοµάτας και αφρό παρµεζάνας» συνέχιζε ακάθεκτη. Και ενώ εκείνη εκθείαζε τον σεφ, εγώ κρυφογελούσα για την έκπληξη που ετοιµάζαµε, τόσο σε εκείνη όσο και σε εσάς, αγαπητοί αναγνώστες.

Ναι, ο Λευτέρης Λαζάρου θα είναι κοντά µας! Συµφώνησε να µας αποκαλύπτει τα µυστικά της µαγειρικής του και εµείς για αρχή του ζητήσαµε, τι άλλο; Ψαροσυνταγές.

Αλλά µε συγκεκριµένες προδιαγραφές: τα ψάρια θα πρέπει να είναι προσιτά
σε όλους, απλά και γρήγορα στην παρασκευή τους και µε νοστιµιά Λαζάρου…
Δεν εξεπλάγη: προσαρµοστικός όπως είναι, έχει ήδη εισαγάγει στο Βαρούλκο ένα µενού τεσσάρων πιάτων µε 40 ευρώ. Και όπως θα διαπιστώσετε από τις συνταγές µας, η νοστιµιά δεν είναι απαραίτητα ακριβή.

Απολαύστε τες και µείνετε συντονισµένοι.
Οι εκπλήξεις δεν σταµατούν εδώ…