ΥΛΙΚΑ (για 2 παιδιά)

80 γρ. baby σπανάκι, µόνο τα φύλλα

½ κ.γ. έ.π. ελαιόλαδο

2 αβγά, χτυπηµένα

200 γρ. τυρί, ανθότυρο ή φέτα, τριµµένο (προαιρετικά)

αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουµε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι και ρίχνουµε 1 λίτρο βραστό νερό, ώστε να ζεµατιστεί. Το αφήνουµε να χλιάνει και το στύβουµε µε τα χέρια.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και ρίχνουµε τα αβγά. Αλατοπιπερώνουµε. τηγανίζουµε για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Τοποθετούµε την οµελέτα σε ένα πιάτο, απλώνουµε το σπανάκι στη µισή επιφάνειά της, πασπαλίζουµε µε το τυρί, διπλώνουµε µε την άλλη µισή, κόβουµε και σερβίρουµε.