Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου ο βουλευτής της Ν.Δ., Άρης Σπηλιωτόπουλος μίλησε στους Βασίλη Χιώτη, Νότη Παπαδόπουλο και Γιώργο Παπαχρήστο για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων και τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ.{{{ audio1 }}}

Για την ερώτηση που κατέθεσε σχετικά με τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ

«Στη συγκεκριμένη ερώτηση, έχω θέσει συγκεκριμένα ερωτήματα, για τα οποία ακόμη αναμένω μια συγκεκριμένη απάντηση. Το πρώτο είναι εάν οι παρακολουθήσεις αυτές συνάδουν με τη δικογραφία, εάν η έκθεση αυτή που ήταν απόρρητη, οπότε σ’ αυτήν την περίπτωση πηγαίνουν σ’ αυτή (σ.σ.: στις παρακολουθήσεις) τα στοιχεία της δικογραφίας και οι συγκεκριμένες συνομιλίες και όχι οι προσωπικές προτιμήσεις, αν κάποιος του αρέσει η μπριζόλα π.χ.

Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι καμία παρακολούθηση πολιτικού δεν γίνεται σε γνώση της κυβέρνησης ή της αρμόδιας αρχής. Και εν πάση περιπτώσει, μέσα από τις όποιες διαδικασίες. Αλλά εγώ δεν μπορώ ποτέ να είμαι βέβαιος εάν οιοσδήποτε, από τη στιγμή που δεν έχει γίνει έρευνα για να δούμε αν υπάρχουν στεγανά στην υπηρεσία, δεν χρησιμοποιεί την τεχνογνωσία που του κράτος του έχει δώσει, ακόμη και ένας τρίτος, υπάλληλος, για να προσκομίσει (τις συνομιλίες που παρακολουθούνται).»

Για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων

«Οριζόντια μέτρα δεν υπάρχουν, ούτε κάθετα. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για τη λήψη κανενός είδους μέτρου πρόσθετου. Ήδη φτάσαμε στα όριά μας και η μόνη δυνατότητα που υπάρχει είναι για μέτρα που θα κινητροδοτήσουν την ανάπτυξη της χώρας. Υπ’ αυτήν την έννοια, κατά τη δική μου εκτίμηση, εάν πιεστούμε, γιατί βλέπω κάποιες περίεργες δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων που αρχίζουν και δημιουργούν πάλι ένα κλίμα σε βάρος της Ελλάδας, σωστά παίρνει ο πρωθυπουργός την πρωτοβουλία και ενημερώνει ο ίδιος τους ξένους ηγέτες και πρέπει να σταματήσει να είναι η συζήτηση σε επίπεδο χαρτογιακάδων και τεχνοκρατών με την τρόικα. Πρέπει να είναι πολιτική, να την κάνει ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί με τους αντίστοιχους υπουργούς. Να αντιληφθούν (οι ξένοι) ότι η χώρα μας έχει φτάσει στα όριά της και εάν καταρρεύσει αυτό δεν θα έχει μόνο χαμένους κόπους και θυσίες, αλλά προφανώς θα συμπαρασύρουμε και άλλους μαζί μας. Πρέπει να βοηθηθεί για να προχωρήσει στην ανάπτυξη.»