Ο Λευτέρης Λαζάρου είναι ένας από τους πρώτους που έβαλαν την προσωπική τους σφραγίδα σε αυτό που ονομάζεται «Νέα Ελληνική Κουζίνα», ανανεώνοντας τη δημιουργική μαγειρική στη χώρα μας. {{{ moto }}}
Στείλτε sms γράφοντας ΒΗΜΑFM (κενό) ΟΝΟΜΑ και αποστείλτε στο 54010*
Ως ιδανικός εκφραστής της, έχει δημιουργήσει εμβληματικά πιάτα που αγαπήθηκαν πολύ, όπως η σούπα με το μελάνι σουπιάς, ο μουσακάς θαλασσινών, και φυσικά το καλαμάρι πέστο το οποίο φέτος συνδυάζεται με βραχάκια παρμεζάνας, κονφί τομάτας και αφρό παρμεζάνας.
Αλλά βέβαια, ο Λαζάρου δεν εφησυχάζει. Ανήσυχος και έντονα δημιουργικός, ανανεώνει εφέτος το ρεπερτόριό του διατηρώντας παράλληλα τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά της κουζίνας του: νοστιμιά, μεράκι, υψηλή τεχνική, βαθιά γνώση για τα θαλασσινά και βέβαια ελληνικότητα.
Το λουκάνικο με γέμιση γαρίδας, πατάτα και μελάνι σουπιάς, η κρέμα καγιανά με αυγοτάραχο Μεσολογγίου σε φωλιά και το χταπόδι σχάρας σε «μπισκότο» ελιάς με σταφίδες, ψητή μελιτζάνα και ραδίκι, είναι πιάτα που ήδη έχουν βρει θερμή ανταπόκριση.
Τα επιδόρπια, τα οποία έχει επιμεληθεί ο γνωστός σεφ πατισιέ Δημήτρης Χρονόπουλος, κλείνουν ιδανικά το δείπνο στο Βαρούλκο, προεκτείνοντας ταυτόχρονα την γαστρονομική εμπειρία.
Το Βαρούλκο αποτελεί προορισμό για έναν ακόμα λόγο. Οι φίλοι του το επιλέγουν για τη ζεστή φιλοξενία του Λευτέρη Λαζάρου, ο οποίος σερβίρει μια σειρά από πιάτα διαμορφωμένα για κάθε τραπέζι ξεχωριστά, μεταδίδοντας ταυτόχρονα στα πιάτα αυτά στοιχεία από τη φιλοσοφία και τη γοητευτική προσωπικότητά του.
Στο Βαρούλκο θα χαρείτε την εξαιρετική θέα στην Ακρόπολη και θα απογειώσετε τη γευστική σας εμπειρία.
«Βαρούλκο»
Πειραιώς 80,
210 52 28 400
Στείλτε sms γράφοντας ΒΗΜΑFM (κενό) ΟΝΟΜΑ και αποστείλτε στο 54010*
* Στους διαγωνισμούς θα λαμβάνονται υπόψη μόνο τα sms που θα αποστέλλονται στο 54010 κατά τη διάρκεια της εκάστοτε εκπομπής