Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τις ψήφους της ΝΔ και του ΠαΣοΚ ο νέος (τέταρτος κατά σειρά) πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Κ. Μανιατόπουλος. Κατά του διορισμού του τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝ.ΕΛΛ. και Χ.Α. ενώ η ΔΗΜΑΡ επέλεξε το «λευκό».
Ο κ. Μανιατόπουλος, ο οποίος ήταν πρόεδρος στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και μέλος του εποπτικού συμβουλίου στον ΔΕΣΦΑ, δήλωσε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ότι πρωτεύον στόχος του είναι η ελάφρυνση των βαρών της κοινωνίας μέσω της αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου. Αναφερθείς δε στην μέχρι τώρα πορεία των αποκρατικοποιήσεων είπε ότι «η αγορά είναι εν υπνώσει και αυτός είναι ο βασικότατος λόγος που το ΤΑΙΠΕΔ δεν πήγε σύμφωνα με το πρόγραμμα του έως τώρα».
Ο παριστάμενος υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας τόνισε από την πλευρά του ότι η αναξιοποίητη γη που βρίσκεται στα χέρια του δημοσίου προσφέρει μια μεγάλη λύση για το δημόσιο χρέος, καθώς πάνω από το 80% της περιουσίας του ΤΑΙΠΕΔ αφορά αναξιοποίητη ή καταπατημένη γη και μόνο 20% εισηγμένες εταιρίες. «Αυτή είναι η λύση στο πρόβλημά μας με τις αναξιοποίητες εκτάσεις. Να μπορέσει γρήγορα αυτή η γη να αξιοποιηθεί για θέσεις εργασίας και την αντιμετώπιση του δημοσίου χρέους», είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα εξήγησε ότι «το νέο αναπτυξιακό πρότυπο και η λύση του προβλήματος του χρέους σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτάται από την αξιοποίηση της αναξιοποίητης γης που έχει το δημόσιο».
Απαντώντας δε στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Νάντια Βαλαβάνη η οποία έθεσε μεταξύ άλλων το θέμα της πώλησης της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, επισήμανε ότι «δεν πουλάμε το νερό, ούτε τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τις υποδομές, αλλά τη διαχείριση». Στην παρατήρηση της βουλευτού ότι και στην υπόλοιπη Ευρώπη αυτό κάνουν, επέμεινε ότι «εμείς πουλάμε την διαχείριση και όχι το νερό», ενώ σχετικά με την εξέλιξη της αποκρατικοποίησης του ΔΕΣΦΑ σχολίασε ότι «μόνο ένας ήρθε στον διαγωνισμό, αν ήταν μεγάλο κελεπούρι θα γινόταν ουρά».