ΥΛΙΚΑ (για 1 λαµαρίνα)
1 φύλλο σφολιάτας
1 µικρό βάζο µαρµελάδα µήλο
2 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη
2 κ.σ. µαύρη ζάχαρη (για το πασπάλισµα της µαρµελάδας)
1 αβγό, ελαφρώς χτυπηµένο (για την επάλειψη)
2 κ.σ. µαύρη ζάχαρη (για το πασπάλισµα των κριτσινιών πριν από το ψήσιµο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρώνουµε τη σφολιάτα σε έναν καθαρό πάγκο εργασίας, απλώνουµε σε όλη την επιφάνειά της τη μαρμελάδα και πασπαλίζουµε µε την κανέλα και τη μαύρη ζάχαρη.
Κόβουµε τη σφολιάτα σε λωρίδες πάχους 2 εκ. και τις στρίβουµε από τη µία άκρη µέχρι την άλλη. Κατόπιν κόβουµε τις στριφτές λωρίδες σε πιο µικρές, των 10 εκ.
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Τοποθετούµε τα κριτσίνια σε λαµαρίνα στρωµένη µε φύλλο σιλικόνης ή µε λαδόκολλα, τα αλείφουµε µε το αβγό, πασπαλίζουµε µε τη ζάχαρη και τα ψήνουµε για περίπου 30-40 λεπτά, µέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.