Η Samsung ανακοίνωσε στις 25 Σεπτεμβρίου τα σχέδιά της να λανσάρει ένα smartphone με καμπυλωτή οθόνη τον Οκτώβριο του 2013. Οι λεγόμενες και κυρτές οθόνες βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, η εξέλιξή τους όμως θεωρείται ότι θα επέτρεπε την κατασκευή φορητών και… φορετών γκάτζετ, αλλάζοντας δραστικά το προφίλ των smartphone υψηλών προδιαγραφών.

Η ανακοίνωση έγινε από τον Ντι Τζέι Λι, επικεφαλής στρατηγικής μάρκετινγκ σήμερα, Τετάρτη και αφορά στο λανσάρισμα του πρώτου smartphone με καμπυλωτή οθόνη στην Νότια Κορέα, την έδρα της Samsung Electronics.

Νωρίτερα τον Ιανουάριο, η Samsung είχε επιδείξει πρότυπα εύκαμπτων οθονών και μια οθόνη που επεκτείνεται προς τα πλάγια της συσκευής.

Οι τεχνολογικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τώρα οι κατασκευαστές είναι η μαζική παραγωγή πάνελ χωρίς υψηλό κόστος, με πάχος όσο ένα φύλλο χαρτί και ανθεκτικά στην θερμότητα.

Καμπυλωτά πάνελ έχουν ήδη κυκλοφορήσει στην αγορά, έχουν όμως την μορφή μεγάλων τηλεοράσεων (55+»), με δύο κυρίως παίκτες, την Samsung και την LG σε τιμές άνω των 9.000 ευρώ.