Ερευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για απειλή κατάλυσης του πολιτεύματος – Ποιοι είναι οι επικεφαλής της οργάνωσης Εφέδρων

Προκαταρκτική εξέταση για την ανάρτηση στον ιστότοπο της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (Κ.Ε.Ε.Δ) διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Γκουτζαμάνη με παραγγελία της στην προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών κυρία Παναγιώτα Φάκου. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στον Αρειο Πάγο, οι δύο εισαγγελείς αποφάσισαν να παρέμβουν για το περιεχόμενο της ανάρτησης. Αντικείμενο της έρευνας θα είναι: ο συντάκτης του κειμένου, το εάν προσβάλλεται το κοινοβουλευτικό μας πολίτευμα και για τυχόν κινήσεις εφέδρων.

Προκαταρκτική εξέταση για την ανάρτηση στον ιστότοπο της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (Κ.Ε.Ε.Δ) διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Γκουτζαμάνη με παραγγελία της στην προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών κυρία Παναγιώτα Φάκου.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στον Αρειο Πάγο, οι δύο εισαγγελείς αποφάσισαν να παρέμβουν για το περιεχόμενο της ανάρτησης.

Αντικείμενο της έρευνας θα είναι: ο συντάκτης του κειμένου, το εάν προσβάλλεται το κοινοβουλευτικό μας πολίτευμα και για τυχόν κινήσεις εφέδρων.

Στην ανάρτηση που έγινε στις 23/9/2013 και φέρεται ως «Διακήρυξη Κ.Ε.Ε.Δ της 28ης Σεπτεμβρίου 2013» ζητείται:

– Η «άμεση παραίτηση της Κυβέρνησης λόγω αδυναμίας να προσφέρει στον λαό τα προβλεπόμενα στο Σύνταγμα σε εργασία (άρθρο 22), υγεία, παιδεία, Δικαιοσύνη, ασφάλεια».

– Η «συγκρότηση Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας υπό την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, από προσωπικότητες εγνωσμένης αξίας εκτός πολιτικής σκηνής και συμβούλους από την Ακαδημία Αθηνών» ενώ καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «όπως παραιτηθεί σε κατάλληλο χρόνο για την Διευκόλυνση των Εξελίξεων που Επιθυμεί ο Ελληνικός Λαός».

Οπως αναφέρουν «θεσμός – εγγυητής όλων των παραπάνω μπορεί να είναι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας ως ισχυρός ανιδιοτελής φορέας έναντι οποιασδήποτε απειλής.

Σημειώνεται ότι στις 28 Σεπτεμβρίου η ΚΕΕΔ έχει καλέσει σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος (4.00 μ.μ.) με στόχο, όπως αναφέρει, «την αποκατάσταση της Εθνικής μας κυριαρχίας.» Στη συγκέντρωση έχει δηλώσει συμμετοχή η Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών Α.ΚΙ.Σ. που, όπως αναφέρει η ΚΕΕΔ «αντιλαμβάνονται περί τίνος πρόκειται, έχοντας σωστή κρίση και συντάσσονται μαζί μας για την αποκατάσταση της Εθνικής μας κυριαρχίας».

Σε tweet ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Παπαδημούλης αναφέρει: «Η ανακοίνωση της Κίνησης Εφέδρων ,που προτείνει χουντική «κυβέρνηση» τύπου Κόλλια,αποτελεί ανοιχτή «εφεδρεία», αλλά και υποκατάστατο της ΧΑ».

Ερευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έλαβε εντολή από την Εισαγγελία Πρωτοδικών να διενεργήσει την έρευνα για την υπόθεση ανάρτησης κειμένου έφεδρων ειδικών δυνάμεων που καλούσε την κυβέρνηση να παραιτηθεί και την σύμπραξη λαού-στρατού.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Παναγιώτα Φάκου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της ανάρτησης στο Διαδίκτυο.

Απάντηση της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (Κ.Ε.Ε.Δ)

Σε ανακοίνωση της η Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (Κ.Ε.Ε.Δ) αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «με την αποσπασματική ή συνθετική επιλογή φράσεων από την διακήρυξη και την αυθαίρετη ερμηνεία της προσπάθησαν να μας χαρακτηρίσουν, ως εν δυνάμει πραξικοπηματίες. Δεν γνωρίζουμε διεθνώς να προαναγγέλλονται πραξικοπήματα, νομικά δε ο αντίστοιχος χαρακτηρισμός στερείται σοβαρότητας» αποσιωπώντας ότι στις δημοσιεύσεις της προηγούμενης ανακοίνωσης τους υπήρχε παραπομπή στην ιστοσελίδα τους όπου μπορούσε κάποιος να την διαβάσει αναλυτικά.

Επίσης σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων σημειώνει πως «βρίσκεται, για μία ακόμη φορά, στη δυσάρεστη θέση, να διαχωρίσει τη θέση και τον ρόλο της, καθώς και των Σωματείων που την απαρτίζουν, από ενέργειες «Εφέδρων» που δεν συνάδουν ούτε με τον ηθικό κώδικα των Εθελοντών Εφέδρων, ούτε με τις διατάξεις του ελληνικού Συντάγματος και των οικείων νόμων περί Εφεδρείας των Ενόπλων Δυνάμεων»

Ποια είναι η οργάνωση των Εφέδρων

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ:
Ταξίαρχος ε.α Τζιάκης Ιωάννης

ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ:
Συνταγματάρχης ε.α Ιωαννίδης Μιχαήλ

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ:
Αντισυνταγματάρχης ε.α Δημητρόπουλος Νικόλαος

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ:
Λοχίας (ΚΔ) Λιαμπός Κωνσταντίνος

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ:
Ανθυπολοχαγός (ΔΕΑ) Μαρόπουλος Μάριος

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΗΣ:
Καταδρομέας Πάλιουρας Δημήτριος
Πεζοναύτης Παπανάγνου Πέτρος

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ:
Καταδρομέας Θεοφιλόπουλος Παναγιώτης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ:
Πεζοναύτης Δρανδάκης Κωνσταντίνος

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ:
Λοχίας (ΚΔ) Λυμπέρης Δημήτριος

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk