Εντοπίστηκε το 2006 και οι παλαιοντολόγοι το ονόμασαν «το εκπληκτικότερο απολίθωμα δεινοσαύρων στον κόσμο». Το απολίθωμα αυτό βγαίνει σε δημοπρασία τον Νοέμβριο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών η τιμή που αναμένεται να πιάσει θα ξεπεράσει τα 7 εκατομμύρια ευρώ!

Τα εύσημα παίρνει ο… σεισμός

Πριν από 65 εκατομμύρια έτη, σε μια περιοχή κοντά στα σημερινά σύνορα ΗΠΑ-Καναδά, ένας νανοτύραννος επιτέθηκε σε ένα τρικεράτοπα. Ο μήκος οκτώ μέτρων συγγενής του Τυραννόσαυρου ρεξ επιτέθηκε στον μεγαλύτερο σε μέγεθος φυτοφάγο δεινόσαυρο. Τη στιγμή που ο νανοτύραννος είχε αρπάξει τον τρικεράτοπα και ο τρικεράτωψ κινδύνευε σοβαρά, κάτι απροσδόκητο συνέβη και οι δύο δεινόσαυροι έχασαν ταυτόχρονα τη ζωή τους και θάφτηκαν σφιχταγκαλιασμένοι.

Οι επιστήμονες που έχουν μελετήσει το εντυπωσιακό απολίθωμα και την περιοχή όπου εντοπίσθηκε πιστεύουν ότι η μάχη διακόπηκε απότομα εξαιτίας ενός μεγάλου σεισμού ο οποίος σκότωσε και έθαψε μαζί τα δύο ζώα. Οι επιστήμονες κάνουν έκκληση στα μεγάλα μουσεία σε όλο τον κόσμο να βρούν πόρους για να αποκτήσουν το απολίθωμα γιατί διαφορετικά θα καταλήξει σε κάποια ιδιωτική συλλογή.

Καλλιτεχνική απεικόνιση μιας επίθεσης νανοτύραννου σε έναν τρικεράτοπα υπό το βλέμμα ενός Τυραννόσαυρου ρεξ