• Αναζήτηση
  • Σούπα λαχανικών με κατίκι και κάπαρη

    Υλικά για 4-6 άτομα

    4 καρότα

    4 πατάτες

    4 κολοκυθάκια

    1 φλ. αρακάς

    4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα

    1 φλ. καλαμπόκι

    2-3 πράσα

    1 ματσάκι σέλινο

    3-4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

    χυμός από ½ λεμόνι

    Για το γαρνίρισμα

    λίγη κάπαρη ξαλμυρισμένη

    1 κεσεδάκι κατίκι Δομοκού

    πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)

    Εκτέλεση

    Καθαρίζουμε τα καρότα, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τα κρεμμυδάκια και τα πράσα και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τον αρακά, το καλαμπόκι και το σέλινο. Ρίχνουμε 6 ποτήρια νερό, αλάτι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 40 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε τα λαχανικά και κρατάμε τον ζωμό. Περνάμε τα λαχανικά από το μπλέντερ και τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε σιγά σιγά τον ζωμό, ανακατεύοντας μέχρι να έρθει στην πυκνότητα που επιθυμούμε. Συμπληρώνουμε με το λάδι και το λεμόνι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε προσθέτοντας μία κουταλιά της σούπας κατίκι, λίγη κάπαρη και πάπρικα σε κάθε πιάτο.Τρώγεται χλιαρή

     

     

     

    Αφιερώματα
    Σίβυλλα
    • Έντυπη έκδοση Η ζωή σε ένα private jet… Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής τίναξε βαριεστημένα τη στάχτη του πούρου του. Ρούφηξε μια γουλιά από το τσάι... ΣΙΒΥΛΛΑ
    Helios Kiosk