Δώδεκα χρόνια συμπληρώνονται την ερχόμενη Τετάρτη από εκείνη την τρομερή 11η Σεπτεμβρίου, όταν τρία αεροπλάνα που ξεκίνησαν από τη Νέα Υόρκη και στη διάρκεια της πτήσης είχαν καταληφθεί από μουσουλμάνους «αγωνιστές» (!) έπεσαν πάνω στους Δίδυμους Πύργους στη Νέα Υόρκη και σε μια ολόκληρη πτέρυγα του Πενταγώνου στην Ουάσιγκτον σκορπώντας τον θάνατο σε τρεις χιλιάδες και πλέον ανθρώπους. Δύο επίσημες εκθέσεις για την τραγωδία συντάχθηκαν με κυβερνητική εντολή και επιδόθηκαν στον Λευκό Οίκο, στο Κογκρέσο και στο Ανώτατο Δικαστήριο, χιλιάδες ώρες καταναλώθηκαν σε κάθε λογής έρευνες, εκατοντάδες τεχνικοί, επιστήμονες και απλοί άνθρωποι ρωτήθηκαν και ανακρίθηκαν από υπεύθυνα πρόσωπα και πολλές δεκάδες αριθμούν τα βιβλία που, άλλα με ντοκουμέντα και καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων και άλλα με περισσή φαντασία, προσπαθούν όλα αυτά τα χρόνια να δώσουν εξήγηση είτε να περιγράψουν τα όσα προηγήθηκαν και όσα ακολούθησαν την «επίθεση», όπως επίσημα έχει καταγραφεί η 11η Σεπτεμβρίου (9/11, για την Αμερική) στη σύγχρονη αμερικανική ιστορία. Ημερομηνία-σταθμός γιατί πραγματικά η 11η Σεπτεμβρίου 2001 άλλαξε τη φυσιογνωμία του κόσμου μας και τη φιλοσοφία της πολιτικής κατεύθυνσής του.
Ωστόσο, δώδεκα χρόνια από εκείνη την ημέρα, παραμένουν αρκετά ερωτήματα και αμφιβολίες για την επίσημη εκδοχή της «επίθεσης» την οποία ασπάστηκαν οι κυβερνήσεις του Τζορτζ Μπους και του Μπαράκ Ομπάμα. Αλλωστε σε τέτοιες συγκλονιστικές περιπτώσεις, όπως στην υπόθεση της δολοφονίας του Τζον Κένεντι, δεν ανθεί μόνο η φαντασία. Ερχονται στην επιφάνεια στοιχεία τα οποία με αρκετή αδεξιότητα και χωρίς λόγο αρνείται να αποδεχθεί η επίσημη – κυβερνητική έκθεση. Υπάρχουν πραγματικά κάτι περίεργες συμπτώσεις και κάποιες ακόμη πιο ανεξήγητες παραλείψεις στις επίσημες εκδοχές για τη «μνημειακή» 11/9. Μερικές από τις πιο σοβαρές ίσως είναι οι ακόλουθες –όλες από αμερικανικές πηγές:
Τον Αύγουστο του 1997 κρατική υπηρεσία εκδίδει τον οδηγό «Αμεση απάντηση στην τρομοκρατία», όπου καταγράφεται ως πρώτιστος στόχος οι Δίδυμοι Πύργοι της Νέας Υόρκης. Δύο χρόνια αργότερα γίνεται άσκηση για την αποτροπή αεροπειρατίας σε αεροπλάνα που κατευθύνονται στο Πεντάγωνο και στους Δίδυμους Πύργους. Τον Ιούνιο του 2000 το υπουργείο Αμυνας κυκλοφορεί αντιτρομοκρατικό «οδηγό» όπου πάλι οι Δίδυμοι είναι κύριος στόχος. Τρεις μήνες αργότερα το (κυβερνητικό) Γραφείο που επεξεργάζεται το «Σχεδιάγραμμα για έναν νέο αμερικανικό αιώνα» συντάσσει έκθεση με τίτλο «Ανασύσταση της αμερικανικής άμυνας», όπου σημειώνεται ότι, αν δεν υπάρξει ένα γεγονός όπως το Περλ Χάρμπορ, η διαδικασία για τη μετάπλαση και την αλλαγή των αρχών της αμερικανικής άμυνας θα πάρει πολύ χρόνο. Στη βάση αυτή τον Οκτώβριο του 2000 το Πεντάγωνο κάνει την πρώτη άσκηση ετοιμότητας MASCAL, όπου κύριο θέμα είναι ένα αεροπλάνο Boeing 757 το οποίο πέφτει πάνω στο Πεντάγωνο. Ενας πρώην πιλότος των F-4 ονόματι Τσαρλς Μπάρλιγκεϊμ, ο οποίος εργαζόταν στο Πεντάγωνο, παίρνει μέρος στην άσκηση αλλά ύστερα από μικρό χρονικό διάστημα πιάνει δουλειά στην American Airlines. Εναν χρόνο αργότερα είναι ο πιλότος του αεροπλάνου Boeing 757 της American Airlines που έπεσε πάνω στο Πεντάγωνο.
Στις 24 Ιουλίου 2001, έξι εβδομάδες πριν από την 9/11, ο Λάρι Σίλβερστιν, ο ιδιοκτήτης των Δίδυμων Πύργων, νοικιάζει για 99 χρόνια και για 3,2 δισ. δολάρια το συγκρότημα και υπογράφει ασφαλιστήριο 3,5 δισ. δολαρίων στο οποίο αναγράφεται συγκεκριμένα ότι καλύπτεται και από τρομοκρατική επίθεση. Στις 6 Σεπτεμβρίου πέφτουν εντελώς αδικαιολόγητα στη Γουόλ Στριτ οι μετοχές της American Airlines. Ισως επειδή λίγες ώρες νωρίτερα απομακρύνθηκαν από τους Πύργους οι σκύλοι ανίχνευσης και σταμάτησε η βάρδια των φρουρών ασφαλείας. Στις 10 Σεπτεμβρίου το περιοδικό «Newsweek» απορούσε επειδή ανώτατοι αξιωματικοί του Πενταγώνου ματαίωσαν αεροπορικά ταξίδια που είχαν προγραμματίσει για την επομένη. Την ίδια ημέρα η Κοντολίζα Ράις, επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας στον Λευκό Οίκο, τηλεφωνεί στον δήμαρχο του Σαν Φρανσίσκο Γουίλι Μπρόουν να μην πετάξει με αεροπλάνο την επομένη 11/9. Κατά σύμπτωση, στις 11/9 τα περισσότερα αεροσκάφη ασφαλείας βρίσκονται σε ασκήσεις στον Καναδά και στην Αλάσκα. Είναι πολύ μακριά από την Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη και έχουν μείνει μόνο 14 αεροσκάφη για την από αέρος φρούρηση ολόκληρης της Αμερικής.
Συμπτώσεις
Η «άγνωστη» δήλωση του Μπιν Λάντεν

Υπάρχουν και άλλες περίεργες συμπτώσεις. Οι Πύργοι κατέρρευσαν σε 10 δευτερόλεπτα περίπου, 29 λεπτά ο δεύτερος μετά τον πρώτο. Αλλά ένας άλλος ουρανοξύστης, το World Trade Center 7, 100 μέτρα από τους Δίδυμους, με 47 ορόφους, κατέρρευσε σε 6 δευτερόλεπτα, ενώ κανένα κτίριο κοντά του δεν έπαθε σχεδόν τίποτε. Είναι τα πρώτα στην ιστορία τρία πολυώροφα κτίρια που καταρρέουν από πυρκαϊά και μάλιστα με απίθανη ταχύτητα. Η πτήση 93 της American Airlines πιστεύεται ότι κατευθυνόταν προς τον Λευκό Οίκο, αλλά το αεροπλάνο κατέπεσε, λέγουν αυτόπτες, σε ένα χωράφι της Πενσυλβανίας. Ωστόσο, ελάχιστα συντρίμμια του βρέθηκαν. Στις 12 Οκτωβρίου 2001 ο τότε υπουργός Εξωτερικών Ντόναλντ Ράμσφελντ έκανε λόγο στο περιοδικό «Parade» για πύραυλο ο οποίος έπληξε τους Δίδυμους Πύργους, αλλά καμία έκθεση δεν αναφέρει κάτι τέτοιο. Υπάρχουν και κάποια οικονομικά περίεργα. Εξαφανίστηκαν 160 δισ. δολάρια σε χρυσό και βρέθηκαν μόνο 200 εκατ. στα δέκα άδεια χρηματοκιβώτια. Ο Σίλβερστιν, ο ιδιοκτήτης των Δίδυμων, ζήτησε από την Ασφάλεια αποζημίωση 7,2 δισ. δολαρίων. Ελαβε αργότερα 2,2 δισ. δολάρια. Τέλος, έχει ενδιαφέρον μια δήλωση του Μπιν Λάντεν η οποία έχει αποσιωπηθεί: «Η κυβέρνηση των ΗΠΑ με κατηγορεί συνεχώς ότι ευθύνομαι για κάθε επίθεση. Θέλω να διαβεβαιώσω τον κόσμο ότι δεν σχεδίασα εγώ τις επιθέσεις. Μένω στο ισλαμικό εμιράτο του Αφγανιστάν και σέβομαι τους νόμους των κυβερνητών του. Ο ηγέτης του εμιράτου δεν μου επιτρέπει να κάνω τέτοιες επιχειρήσεις».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ