Το γνωστό πολυκατάστημα Bloomingdale’s στη Νέα Υόρκη αποφάσισε να γιορτάσει τα 50 χρόνια της «Beatlemania», τη φρενίτιδα δηλαδή που προκάλεσε παγκοσμίως η εμφάνιση του θρυλικού μουσικού συγκροτήματος «The Beatles», δημιουργώντας μία συλλογή με τους διασημότερους βρετανικούς οίκους μόδας.

Στη γιορτή του βρετανικού στυλ, με τον αναμενόμενο τίτλο «Brit Style», θα συμμετέχουν γνωστοί οίκοι, όπως οι Burberry, Paul Smith, Alexander McQueen και McQ, οι οποίοι θα αποτίσουν το δικό τους φόρο τιμής στα μουσικά «Σκαθάρια». Η συλλογή θα περιλαμβάνει και αποκλειστικά κομμάτια από τους Ted Baker, Thomas Pink και Ben Sherman.

Οι εκπλήξεις όμως για τους φανατικούς της Beatlemania, τόσο από μουσική όσο και από στυλιστική άποψη δεν σταματούν εδώ, καθώς μία σειρά από συνεντεύξεις με την ονομασία «Talk is Chic» θα μας βάλει στον κόσμο σημαντικών βρετανών σχεδιαστών. Ανάμεσά τους βρίσκονται ο Πολ Σμιθ και ο Κρίστοφερ Μπέιλι, δημιουργός διευθυντής της Burberry.

Η μανία για τους «Beatles» εξαπλώθηκε με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, όταν τον Δεκέμβριο του 1963 οι Τζον Λένον, Πωλ ΜακΚάρτνεϋ, Τζωρτζ Χάρισον και Ρίνγκο Σταρ κυκλοφόρησαν το εξαιρετικά πετυχημένο τους άλμπουμ «I Wanna Hold Your Hand» και στην Αμερική. «Πρόκειται για ωδή στη 50ή επέτειο των “Beatles” στην Αμερική, η οποία αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος που τιμά το βρετανικό στυλ», δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος τύπου του Bloomingdale’s.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η βρετανική σημαία κοσμεί πλέον κάθε αντικείμενο, από βραδινά τσαντάκια και t-shirt, μέχρι μαξιλάρια και ποτήρια. Αν κοιτάξετε προσεκτικά, όλο και κάπου θα την αναλύψετε σε κάθε σπίτι. Η επέλαση των βρετανών συνεχίζεται, υπό τους ήχους του «Love me do»!

Δείτε ολόκληρο το αφιέρωμα στη μόδα που δημιούργησαν οι «Beatles» στο επίσημο site του καταστήματος