Ασπίδα της ΕΛ.ΑΣ. σε 1.000 στόχους

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού έχουν τεθεί τις τελευταίες ημέρες οι αστυνομικές αρχές και ιδίως οι αρχές ασφαλείας και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, έπειτα από συνδυασμένες πληροφορίες που περιήλθαν στις διάθεσή τους για επικείμενο θεαματικό τρομοκρατικό χτύπημα σε οικονομικό ή πολιτικό στόχο.

Οπως πληροφορείται «Το Βήμα της Κυριακής», με εντολή της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. αυξήθηκε η φρούρηση περίπου 1.000 πολιτικών και οικονομικών παραγόντων της χώρας, αλλά και κτιρίων που εκτιμάται ότι μπορεί να γίνουν το αμέσως προσεχές διάστημα στόχος των τρομοκρατών, καθώς παραδοσιακά ο Σεπτέμβριος θεωρείται μήνας της οικονομίας, ενώ ειδικά εφέτος συμπίπτει με την κρίσιμη αξιολόγηση της τρόικας για το μέλλον της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος.

«Εχουμε σαφείς ενδείξεις άμεσου και σοβαρού κινδύνου»
υπογράμμισε στο «ΒτΚ» ανώτατος αξιωματούχος της ΕΛ.ΑΣ., επιβεβαιώνοντας και τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σε χθεσινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», βάσει του οποίου οι μυστικές υπηρεσίες έχουν συλλέξει πληροφορίες που βεβαιώνουν αυξημένη κινητικότητα ατόμων που σχετίζονται με την τρομοκρατία στην Ελλάδα.
Κατόπιν αυτών, δόθηκαν ήδη εντολές να αυξηθεί η φρούρηση αλλά και τα μέτρα ασφαλείας για όλα τα πρόσωπα που χειρίζονται ζητήματα οικονομίας στην Ελλάδα και δόθηκαν ήδη οδηγίες στις φρουρές τους για να ακολουθούν όλους τους κανόνες ασφαλείας που τους έχουν υποδειχθεί.
Φαίνεται εξάλλου ότι αντίστοιχη κινητικότητα εντοπίστηκε και από τις υποκλοπές συνομιλιών, αλλά και την ανάλυση δεδομένων από τις πρόσφατες ληστείες σε Βελεστίνο και Μέθανα, ενώ η σχετική πληροφόρηση φέρεται να έχει δοθεί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προς τους επιτελείς της λεωφόρου Κατεχάκη, οι οποίοι φοβούνται «ένοπλο, αναβαθμισμένο χτύπημα» ανά πάσα στιγμή.
Στελέχη του υπουργείου κάνουν λόγο για μια «ιδιαίτερα σοβαρή προειδοποίηση και ένδειξη πραγματοποίησης σύνθετης και πιθανόν αιματηρής ένοπλης επίθεσης». Υπενθυμίζεται ότι τέτοιου είδους ενδείξεις είχαν προκύψει και μετά την επίθεση, πριν από οκτώ μήνες, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού, από την οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», οπότε και υπήρχαν πληροφορίες ότι οι δράστες εκείνης της ενέργειας ετοίμαζαν και «συμπληρωματική επίθεση σε οικονομικό στόχο».
Σημειώνεται ότι σχετική ενημέρωση για νέο μπαράζ ένοπλων επιθέσεων είχε ο κ. Δένδιας από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τον περασμένο Νοέμβριο ύστερα από τη διαπίστωση ότι στη ληστεία που είχε πραγματοποιηθεί τότε στην Αγροτική Τράπεζα στον Φιλώτα Φλώρινας συμμετείχαν αντιεξουσιαστές. Εκείνο που προκαλεί προβληματισμό στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. είναι οι αναφορές σε πρόσφατη προκήρυξη των «Πυρήνων» για αναβίωση του «αντάρτικου πόλης» και επανενεργοποίηση – στο πλαίσιο της επιχείρησης «Φοίνικας» – της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών» που δεν έχει εμφανισθεί την τελευταία τριετία. Την αγωνία των αστυνομικών επιτείνουν οι πληροφορίες για συμμετοχή αντιεξουσιαστών, πιθανόν μαζί με ποινικούς, σε ληστείες τραπεζών στη Μαγνησία και στην Τροιζηνία, απ’ όπου φέρεται να έχουν συγκεντρωθεί πολλές σχετικές πληροφορίες και μαρτυρίες. Παράλληλα κύριο μέλημα της ΕΛ.ΑΣ. είναι και ο εντοπισμός αναζητουμένων, όπως ο «αντάρτης πόλης» Νίκος Μαζιώτης που φέρεται να προχωρεί σε νέο κύκλο ένοπλων ενεργειών.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Κοινωνία
Σίβυλλα
  • Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk