ΥΛΙΚΑ (για ένα πυρίµαχο σκεύος χωρητικότητας 1,5 λίτρου)


200 ml κρέµα γάλακτος, 35% λιπαρά

600 ml γάλα, φρέσκο

175 γρ. ρύζι καρολίνα

40 γρ. ζάχαρη

40 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σπασµένη σε κοµµάτια

40 γρ. επιπλέον κουβερτούρα, σε µικρά κοµµάτια (για το σερβίρισµα)

50 ml κρέµα γάλακτος, 35% λιπαρά (για το σερβίρισµα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουµε το πυρέξ στον φούρνο και προθερµαίνουµε στους 150°C. Σε µια κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, βάζουµε την κρέµα γάλακτος, το γάλα, το ρύζι και τη ζάχαρη και αφήνουµε να πάρουν βράση, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουµε τα κοµµάτια της κουβερτούρας και ανακατεύουµε µέχρι να λιώσουν. Σβήνουµε τη φωτιά.

Ρίχνουµε το µείγµα στο πυρέξ που έχουµε ζεστάνει στον φούρνο. Ανακατεύουµε, σκεπάζουµε µε καπάκι ή αλουµινόχαρτο και βάζουµε στον φούρνο να ψηθεί για 20 λεπτά.

Βγάζουµε από τον φούρνο, ανακατεύουµε το ριζότο για να διαλυθεί όποια κρούστα έχει δηµιουργηθεί και ψήνουµε ξανά για 15 λεπτά.

Βγάζουµε από τον φούρνο και ανακατεύουµε ξανά. Αν είναι πηχτό, προσθέτουµε λίγο ζεστό γάλα ή νερό.

Σερβίρισµα: Προσθέτουµε την υπόλοιπη σοκολάτα και την αφήνουµε να λιώσει στην επιφάνεια του ριζότο, σκεπάζοντας µε καπάκι ή αλουµινόχαρτο. Περιχύνουµε κατά τόπους µε την κρέµα γάλακτος και σερβίρουµε αµέσως.