ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)

300 γρ. σοκολάτα υγείας 50%-55% κακάο

500 γρ. κρέµα γάλακτος

2 λεµόνια, ακέρωτα, το ξύσµα και τον χυµό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουµε σε µικρά κοµµάτια τη σοκολάτα. Σε µικρή κατσαρόλα ζεσταίνουµε τα 200 γρ. από την κρέµα γάλακτος. Μόλις πάρει βράση, την αποσύρουµε από τη φωτιά και ρίχνουµε τα κοµµάτια σοκολάτας. Ανακατεύουµε πολύ καλά και περιµένουµε τουλάχιστον 20 λεπτά να κρυώσει. Προσθέτουµε το ξύσµα και τον χυµό λεµονιού.

Βάζουµε την υπόλοιπη κρέµα σε ένα µπολ και µε ένα σύρµα τη χτυπάµε καλά, µέχρι να έχουµε µια απαλή σαντιγί. Ενσωµατώνουµε τη σαντιγί στη σοκολάτα σε δόσεις, ανακατεύοντας απαλά κάθε φορά. Μοιράζουµε το µείγµα σε ποτήρια, κούπες ή µπολ και αφήνουµε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.