Ακόμη να συνέλθουν στην κυβέρνηση, αλλά και στην αντιπολίτευση, με την αποκάλυψη ότι περισσότεροι από 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι προσελήφθησαν στο Δημόσιο με πλαστά πιστοποιητικά, κυρίως πτυχία. Την αποκάλυψη την έκανε από τηλεοράσεως (Mega) ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Λ. Γρηγοράκος, αλλά δεν έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία για τους υπαλλήλους με τα «μαϊμού» πτυχία.
***
Πώς ανακάλυψε ο υφυπουργός Εσωτερικών τους 100.000 δημοσίους υπαλλήλους με πλαστά πτυχία; Εκανε κάποιον έλεγχο; Υπήρξαν καταγγελίες; Οχι, απλώς έβγαλε αυτό το (απίστευτο) νούμερο με τη μέθοδο της… εις άτοπον απαγωγής. Ως αρμόδιος για τους δημοσίους υπαλλήλους, κάθησε και υπολόγισε ότι μόνο στην πενταετία της κυβέρνησης Καραμανλή είχαν προσληφθεί περίπου 850.000 υπάλληλοι μέσω ΑΣΕΠ ή με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Συνολικά υπολόγισε ότι στα 20 χρόνια που λειτουργεί το ΑΣΕΠ έχουν προσληφθεί περί τα 2 εκατομμύρια δημόσιοι υπάλληλοι. Σου λέει, ακόμη και το 10% να είχε προσληφθεί με «μαϊμού» πτυχία, ο αριθμός είναι τρομακτικός. Αυτές ακριβώς τις προσλήψεις με «διαδικασίες ΑΣΕΠ», κυρίως αυτές που έγιναν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αμφισβητεί ο υφυπουργός. Οχι όλες, αλλά μερικές.
***
Το θέμα όμως είναι αν όντως υπάρχουν σήμερα 100.000 υπάλληλοι με «μαϊμού» πτυχία και πώς αυτούς τους ανακαλύπτει κανείς και εν συνεχεία τους απολύεις πάραυτα. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και για να υπάρξει αυτή η συνεργασία μόνο με κυβέρνηση συνεργασίας μπορεί να πραγματοποιηθεί. Δηλαδή, εδώ και τώρα να διεξαχθεί ο έλεγχος, να μη χάσουμε την ευκαιρία, γιατί θα πρέπει να ξέρετε ότι αν ανακαλυφθούν αυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι και απολυθούν, τότε δεν θα απαιτούνται ούτε απολύσεις, ούτε διαθεσιμότητα, ούτε κινητικότητα που θέλει με ονοματεπώνυμα η τρόικα.
***
Και ένα ερώτημα. Τούτες τις ημέρες που γίνεται πολύς λόγος για «μαϊμού» πτυχία δημοσίων υπαλλήλων (τους οποίους πληρώνουν οι έλληνες φορολογούμενοι) δεν μπορεί να διεξαχθεί και μια έρευνα για πλαστά πτυχία… βουλευτών; Γιατί μου είπαν ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας βουλευτής ο οποίος όταν ήταν φοιτητής αργούσε (λόγω συχνών επισκέψεων σε πολιτιστικά κέντρα της Εθνικής οδού) να πάρει το πτυχίο του, και ο πατέρας του (που τον χρηματοδοτούσε) γκρίνιαζε. Ετσι ο νεαρός τότε φοιτητής, για να καθησυχάσει τον πατέρα του, του παρουσίασε ένα πλαστό πτυχίο ΑΕΙ. Δεν γνωρίζω αν τελικά, στην πορεία, ο εν λόγω βουλευτής διάβασε και απέκτησε γνήσιο πτυχίο, εκείνο όμως που έμαθα είναι ότι όντως τον πατέρα του τον ξεγέλασε.
***
Η πιθανότητα να έχουν παρουσιάσει βουλευτές πλαστά πτυχία ή πλαστά πιστοποιητικά για να εισαχθούν σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα απασχολεί και τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Λ. Γρηγοράκο, ο οποίος λέει ότι μπορεί η Βουλή από μόνη της να ζητήσει έλεγχο των πιστοποιητικών και των πτυχίων των βουλευτών μέσω της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.
***
Η αποστολή του κ. Πλεύρη
Σας πληροφορώ ότι ο άτυπος και άμισθος νομικός σύμβουλος του υπουργού Υγείας κ. Αδωνη Γεωργιάδη και προσωπικό του φίλος κ. Αθ. Πλεύρης ανέλαβε την πρώτη του αποστολή. Πέραν του γεγονότος ότι τελευταίως έχει πυκνώσει τις επισκέψεις του στη Βουλή (και τις συναντήσεις του με βουλευτές της ΝΔ), ανέλαβε να ελέγξει όχι μόνον όλα τα «πόθεν έσχες» όσων έχουν διατελέσει διοικητές νοσοκομείων, αλλά και ποιοι γιατροί έχουν υποπέσει στο αδίκημα της υπέρμετρης συνταγογράφησης. Είναι αποφασισμένος, όπως λέει, να δώσει σε λίγες ημέρες στοιχεία και ονόματα.
***
Φυσικό αέριο στα Ιωάννινα
Ποια νομίζετε ότι ήταν η πρώτη ερώτηση που έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας στον υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ι. Μανιάτη, μόλις αποχώρησαν τα τηλεοπτικά συνεργεία και οι δημοσιογράφοι και έκλεισαν οι πόρτες του προεδρικού γραφείου; «Πώς πάνε οι έρευνες για φυσικό αέριο στα Ιωάννινα;». Αν δεν ενδιαφερθείς για τον τόπο σου, για τι άλλο να ενδιαφερθείς; Ο κ. Μανιάτης ήταν προετοιμασμένος για μια τέτοια ερώτηση και πληροφόρησε τον Πρόεδρο ότι τον Σεπτέμβριο, μόλις περάσει από τη Βουλή η κύρωση της συμφωνίας, τότε θα αρχίσουν και οι έρευνες στα Ιωάννινα. Πάντως ο κ. Παπούλιας έδειξε ανήσυχος για τις εξελίξεις στη Συρία και επικρότησε τη διατήρηση των καλών σχέσεων που έχει η χώρα μας με το Αζερμπαϊτζάν.
***
Οι Ανεξάρτητοι αλληλομηνύονται
Με αγωγές και μηνύσεις φαίνεται ότι εκτονώνεται η κρίση στο εσωτερικό των Ανεξαρτήτων Ελλήνων του κ. Π. Καμμένου. Η κυρία Ραχήλ Μακρή προχωρεί σε αγωγή εναντίον του κ. Γ. Νταβρή γιατί θεωρεί ότι την έθιξε ως γυναίκα και ως βουλευτή, ενώ την ίδια ώρα και ο κ. Νταβρής προχωρεί σε αγωγή (ζητώντας και μεγάλη αποζημίωση) εναντίον της κυρίας Μακρή επειδή θεωρεί ότι τον προσέβαλε.
***
Ο μόνος ίσως που δεν ενδιαφέρεται για τους καβγάδες και τις αλληλομηνύσεις που κυριαρχούν στο εσωτερικό των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Νότης Μαριάς. Ισως το μοναδικό θέμα που φαίνεται πως τον ενοχλεί είναι ότι εμφανίστηκαν και πάλι δημοσιεύματα ότι προσχωρεί στον ΣΥΡΙΖΑ ή ότι θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα στη Βουλή έλεγε με νόημα σε συναδέλφους του που τον ρωτούσαν: «Μπορεί όλοι οι άλλοι να πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εγώ θα είμαι ο μόνος που θα παραμείνει στο κόμμα».
Γραμματίδης για πρόεδρος
Ποιος τελικά προτείνει τον κ. Γιάννο Γραμματίδη για πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ και το όνομά του ακούγεται, όπως λέγεται, συνεχώς για αυτή τη θέση; Η απάντηση; Κανένας! Το παραδέχεται και ο ίδιος και μάλιστα με γραπτή του ανακοίνωση, την οποία εισέρχομαι στον πειρασμό να σας κοινοποιήσω. Λέει λοιπόν ότι «παρακολουθεί με ενδιαφέρον τη δημόσια συζήτηση περί ανάληψης από αυτόν της θέσης του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ». Τι εννοεί «δημόσια συζήτηση»; Ποιος την άρχισε, ποιος αλήθεια τη συντηρεί, δεν λέει. Προσθέτει όμως τα εξής: «Τον τιμά το γεγονός ότι συγκαταλέγεται στα πρόσωπα που η κυβέρνηση εξετάζει γι΄αυτήν την καίριας σημασίας για τη χώρα αποστολή».
***
Όλο όμως το ενδιαφέρον στην γραπτή ανακοίνωσή του κ. Γραμματίδη, η οποία να σημειώσω εξεδόθη από το γραφείο τύπου του, είναι τούτο: «Οφείλει όμως να καταστήσει σαφές ότι το κυβερνητικό επιτελείο δεν έχει έλθει σε επαφή μαζί του για τη συζήτηση αυτής της προοπτικής. Συνεπώς κάθε άλλη αντίθετη πληροφορία επί του θέματος δεν είναι βάσιμη»!! Κανείς δεν του έχει τηλεφωνήσει για τη θέση αυτή, πλην όμως ο κ. Γραμματίδης τολμά και λέει και την άποψή του ώστε να πετύχει το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων: «Έχει κατ΄επανάληψη εκθέσει δημόσια τις απόψεις του περί των απαραίτητων προϋποθέσεων για την επιτυχή έκβαση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων της χώρας», καταλήγει η ανακοίνωσή του.

HeliosPlus