Την τελευταία πνοή του άφησε σε ηλικία 83 ετών ο θρυλικός βραζιλιάνος τερματοφύλακας Ζιλμάρ (ή Γκιλμάρ όπως τον γνώριζε ευρέως το ελληνικό κοινό). Ο κατά πολλούς κορυφαίος γκολκίπερ που ανέδειξε ποτέ το ποδόσφαιρο της Βραζιλίας υπέστη έμφραγμα το Σαββατοκύριακο, δεν κατόρθωσε να ανακάμψει και πέθανε σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ είχε υποστεί και εγκεφαλικό.

Ο σπουδαίος Ζιλμάρ ντος Σάντος Νέβες υπήρξε βασικό μέλος της Σελεσάο που κατέκτησε τα Παγκόσμια Κύπελλα του 1958 και του 1962. Αρχισε την καριέρα του στην άσημη ομάδα του Σάντος, Ζαμπακάρα, ενώ σύντομα αποκτήθηκε από την Κορίνθιας στην οποία αγωνίστηκε από το 1951 ως το 1961, κατακτώντας τρία πρωταθλήματα Παουλίστα. Μάλιστα έχει περάσει στην ιστορία ως ο γκολκίπερ που δέχθηκε το πρώτο γκολ από τον Πελέ, μετέπειτα συμπαίκτη του στην εθνική και στη Σάντος, τη φανέλα της οποίας φόρεσε από το 1961 ως το 1969, οπότε κρέμασε τα γάντια του.

Με τη Σάντος κατέκτησε δύο Κόπα Λιμπερταδόρες, δύο Διηπειρωτικά Κύπελλα και πέντε πρωταθλήματα Παουλίστα, ενώ φόρεσε 104 φορές τη φανέλα της εθνικής Βραζιλίας, με την οποία γνώρισε την ήττα μόλις σε 16 αγώνες. Επί σειρά ετών διετέλεσε και αρχηγός της Σελεσάο.