Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Γιώργος Περαντάκος, μέλος του συγκροτήματος «Τρίφωνο» και στενός συνεργάτης του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βορέιου Αιγαίου.

Ο 45χρονος καλλιτέχνης, που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, πρωτοεμφανίστηκε στη δισκογραφία με το δίσκο «Νερό και Αρμύρα», δίπλα στον Παντελή Θαλασσινό και στην Αναστασία Μουτσάτσου.

Είχε συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς συνθέτες και τραγουδιστές, ενώ το «Επόμενο Πρωί» ήταν ουσιαστικά η πρώτη δισκογραφική του απόπειρα, όπου συμμετείχε με έξι δικά του τραγούδια.

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βορείου Αιγαίου, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι έχασε τον επί χρόνια πολύτιμο συνεργάτη του, μια από τις κεντρικές του καλλιτεχνικές αρτηρίες.

«Συντετριμμένοι, με βουβή σιωπή, χαιρετίζουμε τον τραγουδοποιό Γιώργο Περαντάκο, στο ταξίδι του.

»Η προσφορά του Γιώργου προς το φορέα, τον πολιτισμό και τον τόπο, υπήρξε τεράστια. Ο ίδιος αναντικατάστατος. Το έργο που άφησε πίσω του ο Γιώργος, είναι εκείνο που μένει, για να θυμόμαστε το ακούραστο δημιουργικό του πνεύμα και την αστείρευτα όμορφη ψυχή του. Η θλίψη μας για αυτή την απώλεια είναι βαθύτατη και αξεπέραστη» καταλήσει η ανακοίνωση του ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου.

Η κηδεία του έγινε την Κυριακή, στις 6 το απόγευμα, στο χωριό Καλαμωτή της Χίου.