• Αναζήτηση
 • Σάλος στο Διαδίκτυο: Ο 18χρονος «τζαμπατζής» και η συγγραφέας

  Εκρηκτικές διαστάσεις έλαβε στα social media (μέσα κοινωνικής δικτύωσης) μια ανάρτηση της Λένας Διβάνη – συγγραφέως και αναπληρώτριας καθηγήτριας Ιστορίας της Εξωτερικής Πολιτικής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών – μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο «Twitter», σχετικά με τον 18χρονο νεαρό που έχασε τη ζωή του πηδώντας από το τρόλεϊ προκειμένου να αποφύγει πρόστιμο.

  Λίγες ώρες μετά την είδηση και χωρίς να έχουν διευκρινισθεί πλήρως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες επήλθε ο τραγικός θάνατος του νεαρού, η ίδια έγραψε: «Συμπέρασμα: οι ελεγκτές δεν πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους γιατί κάποιος τζαμπατζής μπορεί να πηδήξει έξω από το όχημα. Λογικό.».
  Αμέσως μετά οι προσωπικοί της λογαριασμοί τόσο στο «Twitter» όσο και στο «Facebook» κατακλύστηκαν από οργισμένα σχόλια και υβριστικούς χαρακτηρισμούς.
  Η Λένα Διβάνη επανήλθε με διευκρινιστική ανάρτηση σημειώνοντας: «Είναι απίστευτο ότι μια φράση που στην ουσία έλεγε ότι το τραγικό αυτό ατύχημα δε σημαίνει ότι το επάγγελμα του ελεγκτή (που υπάρχει σε όλο τον κόσμο χωρίς εξαίρεση) είναι ρουφιανιά, κατέληξε σ’ αυτό το παραλήρημα μίσους. Λυπάμαι πολύ.»
  Την συγγραφέα υπερασπίστηκε ο συγγραφέας-βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος που έγραψε στο λογαριασμό του στο «Facebook»: «Η Λένα Διβάνη χρησιμοποίησε μια λάθος λέξη τη λάθος στιγμή. Οι αγαπημένοι μας συμπολίτες, που δεν κάνουν ποτέ λάθος, άτεγκτοι και αψεγάδιαστοι, έσπευσαν να την λιντσάρουν. Εδώ και μερικές ώρες δεν είναι ούτε συγγραφέας ούτε πανεπιστημιακός ούτε τίποτε. Είναι η Λάθος Λέξη. Ελλάδα 2013. Το πανηγύρι της μοχθηρίας» ενώ ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, κάνοντας «like» στη διευκρινιστική δήλωση της συγγραφέως, έκανε λόγο για «ανθρωποφαγικό λυντσάρισμα» σε βάρος της.
  Η Έλενα Ακρίτα, μεταξύ πολλών άλλων, κινήθηκε σε διαφορετικό μήκος κύματος γράφοντας στο «Facebook»: «Να συγχαρούμε θερμά όλους εσάς που λέτε «ο 18χρονος ας πλήρωνε εισιτήριο». Είστε οι ίδιοι νομοταγείς πολίτες που παίρνετε και δίνετε πάντα απόδειξη. Είστε οι ίδιοι νομοταγείς πολίτες που δεν παρκάρετε ποτέ παράνομα. Είστε οι ίδιοι νομοταγείς πολίτες που δεν ρίξατε ποτέ σκουπίδι έξω από κάδο. Είστε οι ίδιοι νομοταγείς πολίτες που δεν μπορείτε να καταλάβετε τον τρόμο ενός παιδιού που δεν έχει ένα ευρώ στην τσέπη. Είστε οι ίδιοι νομοταγείς πολίτες που αποκαλείτε του άνεργους τζαμπατζήδες. Είστε οι ίδιοι νομοταγείς πολίτες που πιστεύετε πως από τα οχήματα πηδάνε «τα παιδιά των άλλων»… Γιατί αυτές είναι οι ζωές των άλλων. Κι αυτοί είναι θάνατοι των άλλων. Για ένα κωλοεισιτήριο. Ντροπή!»
  Το θέμα συζητείται ακόμη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αλλεπάλληλες αντεγκλήσεις μεταξύ των χρηστών.
  Πολιτισμός
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk