ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)

1 µέτριο πεπόνι

6 φέτες προσούτο Ευρυτανίας

300 γρ. φρέσκια βαλεριάνα, τα φύλλα

100 γρ. γραβιέρα Μυτιλήνης, σε φλοίδες

Για τη σάλτσα

50 ml χυµός λάιµ (µοσχολέµονου)

150 ml έ.π. ελαιόλαδο

2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, τα φύλλα

αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουµε το πεπόνι στα 2, αφαιρούµε τα κουκούτσια και µε το ειδικό εργαλείο (scoop) βγάζουµε µικρές µπάλες. Τις βάζουµε σε µια πιατέλα και προσθέτουµε τα φύλλα βαλεριάνας.

Ετοιµάζουµε τη σάλτσα χτυπώντας στο µπλέντερ τον χυµό λάιµ, τον βασιλικό και το αλατοπίπερο, προσθέτοντας σιγά σιγά το ελαιόλαδο.

Περιχύνουµε το πεπόνι και τη βαλεριάνα µε τη σάλτσα και προσθέτουµε το προσούτο και τη γραβιέρα.