ΥΛΙΚΑ (για 6 ποτήρια του Μαρτίνι)

2 κ.γ. σαλέπι, σε σκόνη (σε καταστήµατα µε µπαχαρικά και είδη υγιεινής διατροφής)

2 κ.γ. ζάχαρη

½ κ.γ. µείγµα από µοσχοκάρυδο, γαρίφαλο και κανέλα {{{ moto }}}

10 βερίκοκα

300 γρ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουµε 350 ml νερό. Μόλις έρθει σε βρασµό, προσθέτουµε το σαλέπι, τη ζάχαρη και το µείγµα µπαχαρικών. Χαµηλώνουµε τη φωτιά και ανακατεύουµε µέχρι να προκύψει µια παχύρρευστη κρέµα. Αφήνουµε στην άκρη να κρυώσει.

Γεµίζουµε µε το σαλέπι παγοθήκες της αρεσκείας µας και τις βάζουµε στην κατάψυξη, για να παγώσουν. Κόβουµε τα βερίκοκα στα τέσσερα και τα πασπαλίζουµε µε τη ζάχαρη. Καίµε την επιφάνειά τους µε ένα καµινέτο, µέχρι να σκάσει η φλούδα και να καψαλιστούν.

Βγάζουµε τα παγάκια από τις παγοθήκες και τα θρυµµατίζουµε µε τον παγοκόφτη, ή τα σπάµε στο γουδί, ή τα περνάµε από το multi. Σε κάθε ποτήρι του Mαρτίνι βάζουµε 6 κοµµάτια από τα καψαλισµένα βερίκοκα και 2-3 κουταλιές θρυµµατισµένο πάγο.