Προγραμματιστής εφαρμογών ισχυρίζεται ότι εντόπισε στη beta έκδοση του iOS7 έναν κώδικα και έναν φάκελο με την ονομασία Biometric Kit. Κάτι τέτοιο, υποστηρίζει ο ίδιος, θα μπορούσε να σημαίνει ότι το επόμενο smartphone της Apple ίσως να φιλοξενεί ένα σύστημα κλειδώματος-ξεκλειδώματος της συσκευής μέσω της σάρωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Όπως περιέγραψε μέσα από ένα «τιτίβισμα» στο twitter ο άνδρας, ο οποίος υπογράφει ως Χάμζα Σουντ (Hamza Sood), ο κώδικας που εντόπισε αναφέρεται στο άγγιγμα του κεντρικού στρογγυλού κουμπιού (home button) της συσκευής, το οποίο και θα καταγράφει τα βιομετρικά δεδομένα του ατόμου που μόλις άγγιξαν το κινητό. Το δακτυλικό αποτύπωμα θα εμφανίζεται στην οθόνη και θα ταυτίζεται με εκείνο που έχει καταχωρίσει στο σύστημα ασφαλείας ο κάτοχος του τηλεφώνου. Αν η ταυτοποίηση είναι επιτυχής, τότε η συσκευή θα ξεκλειδώνει.

Φήμες ή αλήθειες;

Η φημολογία για την προσθήκη ενός συστήματος υψίστης ασφαλείας μέσω της σάρωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων στις νέες συσκευές του αμερικανικού κολοσσού δεν είναι νέα. Είχε ξεκινήσει πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν η εταιρεία με σήμα το δαγκωμένο μήλο ετοιμαζόταν να παρουσιάσει το iPhone 5.

Η αλήθεια είναι βέβαια, πως η Apple προχώρησε στην αγορά της εταιρείας συστημάτων ασφαλείας AuthenTec. Αναλυτές υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν τυχαίο και ότι σκοπός της, ήταν να αποκτήσει μια εταιρεία με πείρα στην επεξεργασία βιομετρικών δεδομένων.

Παρά το γεγονός ότι το τελευταίο μοντέλο δεν ήταν εξοπλισμένο με ένα σύστημα σάρωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων, οι ειδικοί της αγοράς πιστεύουν ότι τα επόμενα έξυπνα «παιδιά» της Apple κατά πάσα πιθανότητα θα έχουν τη δυνατότητα αναγνώρισης του κατόχου τους.