Ντοµατόρυζο µε κάππαρη

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)

2 φλ. ρύζι νυχάκι

1 κ.σ. βούτυρο

4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

4 ώριµες, σφιχτές ντοµάτες, ξεφλουδισµένες και κοµµένες σε κυβάκια

1 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.γ. αλάτι

3 φλ. ζεστό νερό ή ζωµό

2 κ.σ. κάππαρη, ξαλµυρισµένη

Για τα γλασαρισµένα ντοµατίνια

1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

1 κ.σ. ξίδι

20 ντοµατίνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουµε το ρύζι σε ψιλό σουρωτήρι και το ξεπλένουµε καλά σε άφθονο τρεχούµενο νερό ώσπου αυτό να βγαίνει καθαρό. Αφήνουµε στην άκρη. Ζεσταίνουµε καλά µια κατσαρόλα, ρίχνουµε το βούτυρο, το λάδι, τις ντοµάτες, τη ζάχαρη, το αλάτι και σοτάρουµε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. {{{ moto }}}

Χαµηλώνουµε αρκετά τη φωτιά, ρίχνουµε το ρύζι και ανακατεύουµε. Συµπληρώνουµε µε το νερό και την κάππαρη, σκεπάζουµε και το αφήνουµε να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά. Σβήνουµε τη φωτιά, καλύπτουµε το φαγητό µε βαµβακερή πετσέτα, κλείνουµε µε το καπάκι και το αφήνουµε 10 λεπτά ώστε να τραβήξει η πετσέτα τα υπόλοιπα υγρά. Κατόπιν ανακατεύουµε προσεκτικά.

Ετοιµάζουµε τα γλασαρισµένα ντοµατίνια: Ζεσταίνουµε καλά ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουµε µέσα όλα τα υλικά. Κουνάµε το τηγάνι συνεχώς µε κυκλικές κινήσεις για περίπου 3 λεπτά, ώστε να καλυφθούν τα ντοµατίνια από τα υπόλοιπα υλικά και να γλασαριστούν. Αποσύρουµε από τη φωτιά και σερβίρουµε το ντοµατόρυζο µε τα ντοµατίνα.

Kόστος: 0,75 ευρώ η µερίδα

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα