ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)


4 ώριµα ροδάκινα

20 γρ. βούτυρο, σε κυβάκια

50 γρ. µαύρη ζάχαρη

2 µέτρια µατσάκια ρόκα, πλυµένη και κοµµένη σε µεγάλα κοµµάτια

15 γρ. κουκουνάρι, καβουρντισµένο*

50 γρ. λιαστή ντοµάτα

αλάτι και πιπέρι

150 γρ. κατσικίσιο τυρί, κοµµένο σε φέτες

Για τη σάλτσα

1 ψηµένο ροδάκινο

20 ml µέλι

50 ml λευκό ξίδι, µπαλσάµικο

150 ml έ.π. ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C. Κόβουµε τα ροδάκινα στη µέση, αφαιρούµε το κουκούτσι και τα τοποθετoύµε σε ένα ταψί. Ρίχνουµε το βούτυρο, τα πασπαλίζουµε µε τη µαύρη ζάχαρη και τα ψήνουµε για περίπου 15 λεπτά.

Ετοιµάζουµε τη σάλτσα: Ξεφλουδίζουµε ένα από τα ψηµένα ροδάκινα και το βάζουµε στο µίξερ. Ρίχνουµε το µέλι και το ξίδι και τα χτυπάµε, προσθέτοντας το ελαιόλαδο σιγά σιγά. Δοκιµάζουµε και αλατοπιπερώνουµε ανάλογα µε τις προτιµήσεις µας.

Σε ένα µεγάλο µπολ βάζουµε τη ρόκα, το κουκουνάρι, τη λιαστή ντοµάτα και αλατοπιπερώνουµε. Περιχύνουµε µε τη σάλτσα και ανακατεύουµε για να πάει παντού. Απλώνουµε τα σαλατικά σε µια πιατέλα και προσθέτουµε το κατσικίσιο τυρί και τα υπόλοιπα ψητά ροδάκινα.

·Πώς καβουρντίζουµε το κουκουνάρι: Στρώνουµε µια λαµαρίνα µε λαδόκολλα και απλώνουµε τους σπόρους. Ψήνουµε στους 160°C (όχι στο γκριλ) για περίπου 10 λεπτά, µέχρι να ροδίσουν.