Υλικά


3 αβοκάντο

2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 μέτριες ντομάτες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε κυβάκια

λίγα φυλλαράκια κόλιαντρου ή μαϊντανού, ψιλοκομμένα

χυμός από 1 λεμόνι ή μοσχολέμονο (λάιμ)

λίγες σταγόνες ταμπάσκο (ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλετε)

2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα αβοκάντο από τη φλούδα και τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε κύβους κρατώντας μισό αβοκάντο στην άκρη. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα κομμένα αβοκάντο, τα κρεμμύδια, τις ντομάτες και τα φυλλαράκια κόλιαντρου ή μαϊντανού. Χτυπάμε στο multi το μισό αβοκάντο με τον χυμό λεμονιού, το ταμπάσκο, το λάδι και το αλάτι για λίγο, ίσα να ενωθούν τα υλικά. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του multi στο γουακαμόλε και ανακατεύουμε καλά.