Ηταν συγκλονιστικός ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης (φωτογραφία) περιγράφοντας σε συνεργάτη μου τον τρόπο που του επιτέθηκαν στο Αττικό Νοσοκομείο, την Παρασκευή το πρωί: «Με έσπρωξαν, μου έδωσαν μπουνιά στο πρόσωπο, με σκούντησαν στον ώμο, μου πέταξαν καφέ… Αλλά εγώ δεν φοβάμαι, θα συνεχίσω τις επισκέψεις στα νοσοκομεία» ανέφερε ο υπουργός. Είπε όμως και κάτι άλλο, ότι στην επίθεση αυτή νομίζει ότι βρίσκονταν από πίσω «ΣΥΡΙΖαίοι και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ», πλην όμως δεν το είπε μετά βεβαιότητος. Ηταν σίγουρος όμως ότι άκουσε διάφορα συνθήματα, όπως «Εδώ Πολυτεχνείο»(!) και «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ Μελιγαλάς».
Ούτε ο καφές τον πέτυχε


Οι εργαζόμενοι στο «Αττικό» ορκίζονται ότι ούτε καν έχουν ακουμπήσει τον υπουργό, τον οποίο προστάτευαν άλλωστε τα ΜΑΤ με τις ασπίδες τους και ότι ένας καφές που εκσφενδονίστηκε «από κάποιους» δεν βρήκε τον στόχο του, αλλά βρήκε κάποιον άλλον της συνοδείας του υπουργού. Οπως και να ‘χει το πράγμα, ο κ. Γεωργιάδης μετά το «Αττικό» δεν πήγε να επισκεφθεί άλλο νοσοκομείο όπως είχε προγραμματίσει, αλλά πήγε να συναντήσει τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη για να συζητήσουν (και να αποφασίσουν από κοινού) για την κινητικότητα των υπαλλήλων του υπουργείου Υγείας. Αποφάσισαν, έμαθα, αλλά δεν το ανακοίνωσαν, κλείσιμο «δομών», όπως τις χαρακτήρισαν και βεβαίως συγχωνεύσεις νοσοκομείων.
***
Ανταρτοπόλεμος και όχι εμφύλιος
Αυτό το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που ξαφνικά καλοκαιριάτικα θυμήθηκαν κάποιοι με συνθήματα για τον Μελιγαλά και τον Γράμμο και το Βίτσι, μάλλον δεν θα μας βγει σε καλό. Και τούτο γιατί οποιαδήποτε συζήτηση κι αν υπάρξει να σου και εμφανίζονται τα εμφυλιοπολεμικά συνθήματα. Θέλετε ένα παράδειγμα; Μόλις χθες στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας γινόταν συζήτηση για την κύρωση της Συμφωνίας για τη Διεθνή Υπηρεσία Αναζητήσεων, δηλαδή δέσμευση να βοηθήσει και η χώρα μας στην αναζήτηση εγκληματιών πολέμου, περιλαμβανομένων και των ναζί εγκληματιών. Και έγινε το έλα να δεις.
***
Οι του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτές αποφάσισαν να μην ψηφίσουν τη σύμβαση γιατί θέλησαν να τη συνδέσουν με τις πολεμικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις των γερμανών κατακτητών. Οι χρυσαυγίτες δεν παρουσιάστηκαν καν στην Επιτροπή, αλλά ο (πολύς) κ. Ηλ. Κασιδιάρης μετά της συζύγου τού αρχηγού κυρίας Ελένης Ζαρούλια (σ.σ.: ίσως να είναι η μοναδική Ελληνίδα που αποφεύγει να αποκαλεί τον σύζυγό της με το όνομά του, αλλά με την προσφώνηση… «αρχηγέ»), σε τηλεοπτική τους εμφάνιση είπαν για άλλη μία φορά το εμφυλιοπολεμικό σύνθημα «Στο Βίτσι και στον Γράμμο σας θάψαμε στην άμμο».
Και… δωσίλογοι


Στην επιτροπή της Βουλής όμως ειπώθηκε από ορισμένους βουλευτές της αντιπολίτευσης ότι το μετεμφυλιακό κράτος είχε βάση τους δωσίλογους, φράση που εξόργισε τον βουλευτή της ΝΔ και πρόεδρο του Ιδρύματος Καραμανλή κ. Κ. Τασούλα που πήρε τον λόγο για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Απέφυγε την επίσημη ονομασία που έχει καθιερώσει και η ΝΔ «εμφύλιος πόλεμος» και έκανε λόγο για «ανταρτοπόλεμο». Επιπλέον είπε ότι υπήρξαν παρενέργειες στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, αλλά όλες αυτές οι παρενέργειες δεν θα ήταν τίποτε εάν επικρατούσε η «άλλη πλευρά». Τότε θα είχαμε κομμουνιστική δικτατορία και οικονομική κατάρρευση.
***
Να επανέλθω όμως στην πρώτη διαδικτυακή-τηλεοπτική εμφάνιση της κυρίας Ζαρούλια με τον κ. Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής, όπου υπήρξε και νέο παραλήρημα του κ. Κασιδιάρη εναντίον και αυτή φορά των Ρομά. Αν και όπως είπε ο «Ηλιάκος» δεν θα τους αποκαλεί «Αθίγγανους ή γύφτους», γιατί έχουν κάνει μηνύσεις, δεν άντεξε φαίνεται και ακούστηκε να τους αποκαλεί… «βρομά». Ζήτησε μάλιστα να εισβάλουν οι μπουλντόζες στις παράγκες τους και να τις γκρεμίσουν. Προηγουμένως όμως ζήτησε να εισβάλει αιφνιδιαστικά η Αστυνομία για να ελέγξει για όπλα και ναρκωτικά.
Η «Ηλικιωμένη Κυρία»


Σκηνές απείρου κάλλους συνέβησαν την Πέμπτη το βράδυ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και στη θεατρική παράσταση «The Old Woman» (Η Γριά) που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών με πρωταγωνιστές τους διάσημους σταρ Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ και Γουίλεμ Νταφόε. Το «παρών» έδωσε και ο υπουργός Πολιτισμού κ. Π. Παναγιωτόπουλος, καθώς και δύο τηλεοπτικά συνεργεία αγνώστου (κατά τον υπουργό) προελεύσεως. Τώρα θα πείτε, είναι δυνατόν να βρίσκονται δύο τηλεοπτικά συνεργεία χωρίς ο υπουργός να γνωρίζει την προέλευσή τους; Ή μήπως τα συνεργεία βρέθηκαν εκεί για να κάνει δήλωση ο υπουργός μαζί με τους πρωταγωνιστές; Αλλωστε, ο υπουργός προφανώς για λόγους ευγενείας δεν ονόμαζε το έργο «Η Γριά», αλλά η… «Ηλικιωμένη Κυρία».
***
Ελα όμως που οι συντελεστές δεν επέτρεψαν τη λήψη τηλεοπτικών πλάνων και φωτογραφιών από την παράσταση. Ή μάλλον το επέτρεψαν, αλλά κάποιος έπρεπε να πληρώσει και δικαιώματα. Ο υπουργός πάντως βεβαιώνει ότι έκανε δήλωση, αλλά χωρίς κάμερα, και έτσι έχασε την ευκαιρία να εμφανιστεί στην τηλεόραση με τους συντελεστές. Νομίζετε ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος θα άφηνε τέτοια ευκαιρία να πάει χαμένη; Προσκάλεσε τους συντελεστές στον «Διόνυσο», τους έκανε το δείπνο με σφυρίδα, σαλάτα και κρασί και έβγαλε φωτογραφίες μαζί τους με θέα την… Ακρόπολη.

HeliosPlus