Ο ευγενικός γερµανός ιδιοκτήτης της µπιραρίας München στα Μελίσσια, ο Ερικ Λίκερτ, δεν ξεκινά τη συζήτησή µας αν δεν µας προσφέρει την αγαπηµένη του µπίρα, τη βαρελίσια Warsteiner. Πίσω από τη δηµιουργία της µπιραρίας του κρύβεται µια ενδιαφέρουσα ιστορία: ένας ελληνογερµανικός έρωτας. Το 1993, λοιπόν, ο Ερικ πήγε στην Ελούντα της Κρήτης για να δουλέψει ως σεφ. Εκεί γνώρισε τη σύζυγό του και το «αουφίντερζεν» στη Γερµανία ήταν οριστικό. Εχοντας δουλέψει ως σεφ στην Ελλάδα για αρκετό διάστηµα, πριν από τρία χρόνια αποφάσισε να ανοίξει τη δική του µπιραρία και πράγµατι κατάφερε να µεταφέρει την ατµόσφαιρα της πατρίδας του στο µαγαζί του. Ετσι, η München σε µεταφέρει στην καρδιά του Μονάχου, µε τους ξύλινους πάγκους-τραπέζια, τις φωτογραφίες και τα χαρακτηριστικά ποτήρια της µπίρας.

«Μαγειρεύω τα φαγητά της Νότιας Γερµανίας, καθώς κατάγοµαι από το Φράιµπουργκ» εξηγεί ο Ερικ και συµπληρώνει: «Εδώ, θα βρείτε 50 διαφορετικές ετικέτες µπίρας. Οι 30 παραµένουν πάντα σταθερές, αλλά οι υπόλοιπες 20 αλλάζουν κάθε µήνα. Μου αρέσει να δοκιµάζω διαφορετικά πράγµατα».

Η ποικιλία στις µπίρες είναι µεγάλη: βαρελίσιες, σε µπουκάλι, pils, µαύρες, θολές, ακόµη και µε γεύσεις φρούτων. Το µενού είναι επίσης ενδιαφέρον, µε γενναιόδωρες µερίδες. Δοκιµάστε την πατατοσαλάτα µε µαγιονέζα, το λουκάνικο µε σάλτσα κάρι, το χοιρινό σνίτσελ µε σάλτσα µανιταριών και φυσικά το κλασικό κότσι µε ξινολάχανο. Φεύγοντας ήπιαµε και σφηνάκι Βloody Merkel. Αναµφισβήτητα, ο Eρικ έχει χιούµορ! {{{ moto }}}