ΥΛΙΚΑ (για 6 άτοµα)


500 γρ. πατάτες µε τη φλούδα τους, καλά πλυµένες {{{ moto }}}

½ φλ. γάλα, ζεστό

2 κ.σ. βούτυρο, παγωµένο, σε κοµµατάκια

6 αβγά

κ.σ. κεφαλοτύρι, τριµµένο

αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουµε τις πατάτες σε κατσαρόλα µε κρύο νερό, ώστε να καλύπτονται καλά. Βράζουµε µέχρι να µαλακώσουν αρκετά, για περίπου 45 λεπτά.

Αφήνουµε τις πατάτες να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουµε και τις περνάµε από τον µύλο των λαχανικών, ή τις πολτοποιούµε µε το πιρούνι, ή µε το εργαλείο του πουρέ. Ρίχνουµε τον πουρέ σε µια κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά. Ανακατεύουµε συνεχώς να στεγνώσει καλά ο πουρές. Προσθέτουµε λίγο λίγο το παγωµένο βούτυρο (κρατώντας 1 κοµµατάκι για το τέλος). Ανακατεύουµε συνεχώς, µέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Προσθέτουµε το ζεστό γάλα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουµε καλά. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C.

Μοιράζουµε τον πουρέ σε 6 πυρίµαχα ατοµικά σκεύη. Κάνουµε από µία λακκούβα στον πουρέ και σπάµε προσεκτικά από 1 αβγό. Πασπαλίζουµε µε το κεφαλοτύρι και ψήνουµε για περίπου 15 λεπτά, µέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.