Η εταιρεία Garmin είχε μια πρακτική ιδέα: να δημιουργήσει μια συσκευή GPS που να μην αποσπά την προσοχή του οδηγού από τον δρόμο. Έφτιαξε λοιπόν, το HUD (heads-up display), μια συσκευή δορυφορικής πλοήγησης η οποία τοποθετείται στο ταμπλό του αυτοκινήτου και εκπέμπει οδηγίες απευθείας επάνω στο παρμπρίζ.

Με τα μάτια στον δρόμο

Σύμφωνα με την εταιρεία, η επίπεδη συσκευή GPS λαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με τη βοήθεια Bluetooth από smartphones και ταμπλέτες μέσω των εφαρμογών StreetPilot ή NAVIGON ή μέσω ειδικών εφαρμογών πλοήγησης που βρίσκονται εγκατεστημένες στο «έξυπνο» κεντρικό σύστημα του οχήματος.

Με τον τρόπο αυτό, οι πολύτιμες οδηγίες φτάνουν ασύρματα στη συσκευή, η οποία με τη σειρά της τις προβάλλει επάνω σε ένα διάφανο πλαστικό αυτοκόλλητο που έχει τοποθετηθεί στο παρμπρίζ. Εναλλακτικά, το HUD μπορεί επίσης να προβάλλει τις πληροφορίες του στον διάφανο ανακλαστήρα που το συνοδεύει και «κουμπώνει» επάνω του.

«Το HUD έρχεται να επαναπροσδιορίσει την εμπειρία της δορυφορικής πλοήγησης, επιτρέποντας στους οδηγούς να βρίσκουν τον δρόμο τους χωρίς να χρειάζεται να παίρνουν τα μάτια τους από την άσφαλτο» εξηγεί ο αντιπρόεδρος πωλήσεων της Garmin, Νταν Μπαρτέλ.

Η διάθεση του Garmin HUD αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο στην τιμή των 129,99 δολαρίων – δηλαδή περίπου 100 ευρώ.