ΥΛΙΚΑ (για 2 άτοµα)

30 ml ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκοµµένες

10 µανιτάρια πορτοµπέλο, τα καπελάκια

250 ml κρέµα γάλακτος light

500 γρ. πένες, χωρίς γλουτένη

1 κ.γ. µαργαρίνη (για την επάλειψη του πυρέξ)

2 µπάλες µοτσαρέλα

ξύσµα από 1 λεµόνι, ακέρωτο

αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι {{{ moto }}}

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι, σε µέτρια φωτιά, σοτάρουµε στο ελαιόλαδο το σκόρδο και µόλις µυρίσει προσθέτουµε τα µανιτάρια και αλατίζουµε ελαφρά. Μαγειρεύουµε ανακατεύοντας απαλά και µόλις τα µανιτάρια πάρουν χρώµα και βγάλουν τα υγρά τους χαµηλώνουµε τη φωτιά και προσθέτουµε την κρέµα γάλακτος. Συνεχίζουµε το µαγείρεµα, µέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σε µια κατσαρόλα, σε µπόλικο αλατισµένο νερό, βράζουµε τα ζυµαρικά και τα αποσύρουµε 1-2 λεπτά πιο νωρίς από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Σουρώνουµε και τα αφήνουµε στην άκρη.

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουµε ένα µικρό πυρέξ και ρίχνουµε τα ζυµαρικά. Προσθέτουµε τη µοτσαρέλα και ανακατεύουµε, ώστε να λιώσει το τυρί και να αναµειχθεί µε τα ζυµαρικά. Περιχύνουµε µε τη σάλτσα των µανιταριών και ψήνουµε για περίπου 10 λεπτά.

Βγάζουµε από τον φούρνο, πασπαλίζουµε µε ξύσµα λεµονιού και φρεσκοτριµµένο πιπέρι και σερβίρουµε.