Ο μεγαλοβιομήχανος-χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής μου στέλνει συνέχεια φωτογραφίες από την όμορφη παραλία Άγιος Σώστης της Σερίφου. Ο golden heir προσπαθεί –είναι άλλωστε γνωστός από την εποχή ακόμα που φοιτούσε στο αμερικανικό κολλέγιο για το χιούμορ του- να μιμηθεί το… κολυμβητικό style του κ. Γιώργου Παπανδρέου. Ο κ. Κασσανδρής κολυμπάει σε στυλ πεταλούδα όπως και ο πρώην πρωθυπουργός, αναδεικνύοντας έτσι τις φαρδιές του πλάτες και τα καλογυμνασμένα του μπράτσα. Ο κ. Κασσανδρής φωτογραφίζεται επίσης να κολυμπά σε στυλ κρόουλ, ελεύθερο κλπ κλπ. Κάτω από τις φωτογραφίες υπήρχε η ένδειξη «παραλία Αγίου Σώστη». Μαζί με την Ούρσουλα προσπαθούσαμε μέσω του vintage μεγεθυντικού φακού της γιαγιάς Γερτρούδης να αναγνωρίσουμε κάποιο από τα adorable spots της δημοφιλούς παραλίας Άγιος Σώστης της Mykonos. Τελικά τίποτα δεν ήταν γνώριμο σε εμάς!

Ο μεγαλοβιομήχανος-χρυσός κληρονόμος μετά από ένα καταιγισμό φωτογραφιών (κάπου… ξώφαλτσα διακρίνονταν οι καλογυμνασμένοι κοιλιακοί του κ. Γιώργου Παπανδρέου λίγο πριν αναχωρήσει για πολυτελές resort της Κυλλήνης) μας ενημέρωσε ότι πρόκειται για την παραλία Άγιος Σώστης της Σερίφου. Μια περιοχή στα ανατολικά του νησιού, κοντά στην ακτή Λια. Ούτε εγώ ούτε η Ούρσουλα έχουμε ακούσει ποτέ για την συγκεκριμένη περιοχή. Κοιτάξαμε η μία την άλλη γεμάτες ανησυχία. Μήπως η… ταπεινή Σέριφος, εκεί όπου συνηθίζουν να κάνουν διακοπές εκπρόσωποι της κουλτούρας σε «ψαγμένες» κατοικίες και αυτοσχέδιες σκηνές, κλέψει τη δόξα της αγαπημένης μας Mykonos; Oh my God! Ειλικρινά δεν θα το αντέξω αυτό το χτύπημα!

Η βίλα της Μαρίας, ο πίνακας του Σεζάν, ο Αλ Θανί
Η γιαγιά Γερτρούδη πλήρως ενημερωμένη για το πολιτικό και κοινωνικό παρασκήνιο μας καθησυχάζει. Η Σέριφος πάντα ήταν ένα νησί πόλος-έλξης για τους ισχυρούς του χρήματος. Απλά οι μεγαλόσχημοι επιχειρηματίες, εφοπλιστές, δικηγόροι και αρχιτέκτονες οι οποίοι συγκεντρώνονταν εκεί εκπροσωπούσαν κυρίως το old money. Η grand mother αισθάνεται υπερήφανη για την εντυπωσιακή κατοικία την οποία απέκτησε τα τελευταία χρόνια στο island η κ. Μαρία Εμπειρίκου. Η σύζυγος του εκλιπόντος μεγαλοεφοπλιστή Γιώργου Εμπειρίκου. Ο οποίος ήταν ένας από τους σημαντικότερους συλλέκτες διεθνώς. Ο περίφημος πίνακας «Οι χαρτοπαίκτες» με την υπογραφή του Σεζάν πουλήθηκε ως γνωστό από τους κληρονόμους του Εμπειρίκου στον Εμίρη του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ Θανί, ο οποίος παρέδωσε πριν λίγες μέρες την εξουσία στον 33χρονο γιο του.

Η ρακετοφόρος ξαδέρφη Παπακωνσταντίνου και οι συμμαθητές Γιώργος, Παντελής, Χρύσανθος
Στην Σέριφο εκτός από τον ex prime minister έκαναν τις απλωτές τους και οι πολυσυζητημένες ξαδέρφες του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Η δικηγόρος κ. Μαρίνα Ρωσσώνη μάλιστα άφησε εποχή στις παραλίες της νήσου για τις εξαιρετικές επιδόσεις της στην ρακέτα. Η κ. Ρωσσώνη εντυπωσίαζε με τους άψογους κοιλιακούς της και το μικροσκοπικό της μπικίνι. Ο σύζυγός της κ. Ανδρέας Ρωσσώνης (του ασκήθηκε δίωξη από το ΣΔΟΕ για εκτεταμένη φοροδιαφυγή) αντίθετα περνούσε αρκετό χρόνο στο yacht της οικογένειας. Ένας πολιτικός μηχανικός, πρώην college boy όπως και ο George Papandreou. Στην ίδια τάξη στο Κολλέγιο του Παλαιού Ψυχικού με τον Δήμαρχο της Αθήνας κ. Γιώργο Καμίνη, τον Υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης κ. Παντελή Καψή και τον σύμβουλο του Πρωθυπουργού κ. Χρύσανθο Λαζαρίδη.

Εκείνο το καλοκαίρι
Πρόπερσι το καλοκαίρι όλα έμοιαζαν ήρεμα, γαλήνια, χαλαρά. Τότε κανείς δεν μιλούσε για την λίστα Λαγκάρντ, τα usb, τα σβησμένα ονόματα. Η κ. Ρωσσώνη και ο πολιτικός μηχανικός σύζυγός της ο οποίος εξελίχθηκε σε μεγαλοεπιχειρηματία επέστρεψαν ξεκούραστοι μετά τις διακοπές τους στην Αθήνα. Το γραφείο της Μαρίνας ζεστό, πολυτελές, διακοσμημένο με ακριβά έπιπλα την περίμενε σε ένα art nouveau κτίριο στην Βασιλίσσης Σόφιας. Όλα έμοιαζαν τακτοποιημένα. Κι έπειτα ήρθε η καταιγίδα της λίστας Λαγκάρντ. Ο cousin διοπτροφόρος πρώην Υπουργός βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα. Ο κ. Παπακωνσταντίνου παραπέμφθηκε για δύο κακουργήματα. Ο πρώην πρωθυπουργός George συνεχίζει τις happy holidays σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Αυτό είναι που λέμε joie de vivre!

Η δεξίωση για τα 15 χρόνια γάμου Ντόρας-Ισίδωρου
Αναφέρθηκα χθες στην πρόσκληση της τέως Υπουργού Ντόρας Μπακογιάννη και του συζύγου της Ισίδωρου Κούβελου με την ευκαιρία της επετείου των γάμων τους. Δεκαπέντε χρόνια ευτυχισμένου έγγαμου βίου και πολλά γνωστά ονόματα της επιχειρηματικής ζωής όπως και αγαπημένοι φίλοι έδωσαν το παρόν στην όμορφη κατοικία της οικογένειας Μητσοτάκη στην Γλυφάδα. Η οικοδέσποινα, φανερά αδυνατισμένη ήταν πολύ γοητευτική με ένα μακρύ μπλε ελεκτρίκ φόρεμα. Εντύπωση προκάλεσαν τα μακριά σκουλαρίκια της που έμοιαζαν με έργο τέχνης. Η Ντόρα απέφυγε αυτή τη φορά να καλέσει στην οικογενειακή κατοικία στα νότια προάστια συναδέλφους της πολιτικούς. Τον πολιτικό κόσμο της χώρας εκπροσώπησε ο αδελφός της Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κος Κυριάκος Μητσοτάκης. Εμφανής ήταν η παρουσία πάντως της ταπεινής ελιάς. Κλαδάκια ελιάς είχαν τοποθετηθεί πάνω στα λευκά τραπεζομάντιλα. Ο πρώην πρωθυπουργός κος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν πάντα στο επίκεντρο της προσοχής. Στα καλύτερα του ο Επίτιμος! Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ο πρόεδρος και διευθύνον σύμβουλος του ΔΟΛ κος Σταύρος Ψυχάρης με τη σύζυγο του Χριστίνα, Ο κ. Βαρδής Βαρδινογιάννης με τη σύζυγο του Μαριάννα, οι επιχειρηματίες κ.κ. Περιστέρης, Μαμιδάκης, η κυρίες Αγγελική Φράγκου, Εμμανουέλλα Βασιλάκη, Μαγδα Καλλιτσάντση κ.α. Ο Μίλτος Καμπουρίδης με την Μαρίνα Βερνίκου και βέβαια τα παιδία της Ντόρας: ο δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης και η Αλεξία