«Μέναμε στο Κολωνάκι, στον Λυκαβηττό. Ενα καλοκαίρι, γυρίζοντας από διακοπές αντικρίσαμε μια πολυκατοικία-θηρίο μπροστά μας. Σκεφτήκαμε να φύγουμε από το κέντρο, να επιστρέψουμε στη φύση. Ετσι βρήκαμε και αγοράσαμε το κτήμα μας, στη Σταμάτα το 1975». Η Ανν Κοκοτού αφηγείται καταιγιστικά την ιστορία του κτήματος. Μια στιγμή τελικά, ήταν αρκετή για να αλλάξει μια ολόκληρη ζωή. Ετσι λοιπόν, εκείνη και ο σύζυγός της Γιώργος, έσκυψαν επάνω στη γη και στους θησαυρούς της.

Το όνομα της οικογένειας Κοκοτού είναι γνωστό στους μύστες του καλού κρασιού, καθώς τα κρασιά της έχουν κατακτήσει πλήθος βραβείων και διακρίσεων. Από το 2011, ξεκίνησαν μια νέα προσπάθεια, μέσα από μια καινούργια ετικέτα, που φέρει και το όνομα της οικογένειας. Συγκεκριμένα παράγουν τα κρασιά Γιώργος Κοκοτός Λευκό Chardonnay και Κτήμα Κοκοτού Λευκό Chardonnay βαρέλι, ενώ στους ερυθρούς οίνους παρουσιάζουν το Ερυθρός Γιώργος Κοκοτός Cabernet Sauvignon. Σύμφωνα με την Ανν Κοκοτού, το κρασί Κτήμα Κοκοτός Cabernet Sauvignon αναμένεται σύντομα. Τα κρασιά αυτά, μπορεί να τα προμηθευτεί κανείς από το κτήμα και από επιλεγμένες κάβες.

Οι δραστηριότητες δεν σταματούν εδώ. Το κτήμα, το οποίο καταλαμβάνει μια έκταση περίπου 80 στρεμμάτων έχει έντονο διασπασμένο ανάγλυφο με αποτέλεσμα την καλλιέργεια πολλών ειδών. Ετσι, συμβιώνουν αρμονικά οι βιολογικές καλλιέργειες, όπως οι αμπελώνες, ο ελαιώνας και ο λαχανόκηπος, με τα μελίσσια και το μικρό ορνιθοτροφείο. Δροσερά λαχανικά, αγνό μέλι, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και φρέσκα αβγά, «για την οικογένεια και τους φίλους μας» όπως λέει η Ανν Κοκοτού.

«Ο σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα είδος κλαμπ, να γίνει δηλαδή κάποιος φίλος του κτήματος, να έρθει να αγοράσει τα προϊόντα και τα κρασιά μας, με κάποια έκπτωση και να συμμετέχει εδώ στις γευσιγνωσίες που πραγματοποιούμε και στις υπόλοιπες παράλληλες δραστηριότητες» αναφέρει η Ανν Κοκοτού.

Το κτήμα διατίθεται επίσης για εκδηλώσεις. Οι δομημένοι χώροι του, με την κατοικία της οικογένειας, το υπερσύχρονο οινοποιείο, το κτίριο υποδοχής και γευσιγνωσίας, ο εκθεσιακός χώρος, αλλά και οι χώροι των κοινωνικών εκδηλώσεων, ανοιχτοί και κλειστοί, είναι διαμορφωμένοι με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην επηρεάζεται, ούτε να ενοχλείται η λειτουργία του ενός από τον άλλον.

Μπορείτε λοιπόν, να επισκεφθείτε και να γνωρίσετε το κτήμα κλείνοντας ραντεβού. Ο σχεδιασμός του επιτρέπει στον επισκέπτη, ακολουθώντας το μονοπάτι να γνωρίσει τους χώρους του, ενώ συγχρόνως θα γεύεται τα προϊόντα του κτήματος, τα οποία τον περιμένουν σε καλαίσθητα stands.

Πληροφορίες: τηλ.210 8145 113 και anne.kokotos@gmail.com