ΣΥΡΙΖΑ: Το νέο success story του Σαμαρά δεν πείθει κανέναν

«Είναι εμφανής η αμηχανία του πρωθυπουργού του μαύρου, να βρει τρόπο να δικαιολογήσει την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής του και να πουλήσει εκ νέου ένα success story» δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την ομιλία Σαμαρά στο συνέδριο της ΝΔ. «Δεν πείθει κανέναν, όσο και αν τα Μέσα της διαπλοκής στηρίζουν αυτή την απέλπιδα προσπάθεια» συνεχίζει

«Είναι εμφανής η αμηχανία του πρωθυπουργού του μαύρου, να βρει τρόπο να δικαιολογήσει την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής του και να πουλήσει εκ νέου ένα success story» δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την ομιλία Σαμαρά στο συνέδριο της ΝΔ. «Δεν πείθει κανέναν, όσο και αν τα Μέσα της διαπλοκής στηρίζουν αυτή την απέλπιδα προσπάθεια» συνεχίζει.

Στην ίδια ανακoίνωση αναφέρεται:

«Αυτό που είναι προκλητικό όμως, είναι ότι την ίδια ώρα που στην κυβέρνηση ετοιμάζονται για νέα μέτρα που θα δώσουν το τελειωτικό πλήγμα στην κοινωνία και στην οικονομία, οι κυβερνητικοί εταίροι το παίζουν εθνικοί σωτήρες.

» Η δε αντιπαράθεση μεταξύ ΠαΣοΚ και ΝΔ για τις ευθύνες του παρελθόντος είναι ανέξοδη, καθώς τα δύο αυτά κόμματα αποτελούν το οργανικό κομμάτι του συστήματος της οικονομικής και πολιτικής διαπλοκής που χρεοκόπησε τη χώρα.

» Ο κ. Σαμαράς, χέρι-χέρι με τον κ. Βενιζέλο, δεν θα μπορούν να στριμώχνονται για καιρό στη σάπια καρέκλα της εξουσίας που τους ενώνει. Οι μέρες τους είναι μετρημένες».

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Πάνος Καμμένος σχολίασε ιδιαίτερα τις αναφορές του πρωθυπουργού στην ελληνική σημαία, λέγοντας:

«Η ελληνική σημαία συμβολίζει το έθνος αλλά και το κράτος που είναι εθνικά κυρίαρχο, που δεν παραδίδει για κανένα λόγο την εθνική κυριαρχία του. Αν το αύριο του κ. Σαμαρά, είναι η Ευρώπη του φεντεραλισμού που καταργεί τα έθνη-κράτη, εμείς ναι, επιμένουμε στο χθες με το εθνικά κυρίαρχο κράτος και την Ευρώπη των εθνών-κρατών στην οποία ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ενέταξε την Ελλάδα.

» Η τιμή προς την σημαία δεν σημαίνει σχέδιο Ανάν II. Η τιμή προς την σημαία σημαίνει προσήλωση στις αρχές του Βουκουρεστίου και τη μη αποδοχή παράδοσης του όρου Μακεδονία για κανένα λόγο. Η τιμή προς την σημαία σημαίνει εθνική πολιτική χωρίς Ειδικές Οικονομικές Ζώνες και μεταφορά στρατοπέδων λαθρομεταναστών-φτηνών εργατών που οδηγούν σε ‘κοσσοβοποίηση’.

» Τέλος, σεβασμός στη σημαία δεν μπορεί να υπάρξει με το αγγλικό δίκαιο του κ. Σαμαρά και της κυρίας Μέρκελ».

Το ΚΚΕ σημείωσε από την πλευρά του ότι η διαμάχη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιπαράθεση μεταξύ υποστηρικτών της ΕΕ και του ίδιου καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, που οδήγησε τον λαό στη χρεοκοπία.

«Χρειάζεται απεγκλωβισμός του λαού από τη μέγγενη του νέου δίπολου ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και των δορυφόρων του, που προωθείται. Η συμπόρευση με το ΚΚΕ, η ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας αποτελεί τον μόνο ελπιδοφόρο για τον λαό δρόμο» αναφέρει το ΚΚΕ και προσθέτει: «Για να αποκρουστούν τα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση με την τρόικα και να ανοίξει ο δρόμος για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση. Με αποδέσμευση από την ΕΕ και ανατροπή του σάπιου συστήματος και της εξουσίας των μονοπωλίων».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική