Ποιοι διεκδικούν την ηγεσία της Δικαιοσύνης

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις μεταξύ του αρμόδιου υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπου Αθανασίου και ανώτατων παραγόντων του ΠαΣοΚ για την επιλογή από το Υπουργικό Συμβούλιο της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης, λόγω συνταξιοδότησης δύο προέδρων και ενός εισαγγελέως, εξελίσσονταν την προηγούμενη εβδομάδα.

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις μεταξύ του αρμόδιου υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπου Αθανασίου και ανώτατων παραγόντων του ΠαΣοΚ για την επιλογή από το Υπουργικό Συμβούλιο της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης, λόγω συνταξιοδότησης δύο προέδρων και ενός εισαγγελέως, εξελίσσονταν την προηγούμενη εβδομάδα. Εκκρεμεί μάλιστα και συνάντηση του προέδρου του ΠαΣοΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και του κ. Αθανασίου για να συζητηθεί το κρίσιμο αυτό θέμα. Ο κ. Αθανασίου, τον οποίο έχει εξουσιοδοτήσει εν λευκώ ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ως αρμόδιος υπουργός θα κάνει τη σχετική εισήγηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, χωρίς «βουτιά» στην αρεοπαγιτική επετηρίδα θα γίνουν οι επιλογές των νέων προέδρων Αρείου Πάγου και Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά και του εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Οπως μας έλεγε πάντως ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας, όσο περνάνε οι ημέρες, αφού οι επιλογές θα γίνουν άμεσα (συνταξιοδοτήθηκαν αυτή την εβδομάδα οι επικεφαλής των δικαστηρίων Μενουδάκος, Ασημακοπούλου και Τέντες, ο οποίος αντικαταστάθηκε από την Ευτέρπη Κουτζαμάνη), τόσο κερδίζει έδαφος η πραγματική επετηρίδα, αφού άξιοι δικαστές παραμερίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια.
Ετσι για τη θέση του νέου προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας επικρατέστεροι είναι οι κκ. Σωτήρης Ρίζος και Φιλοκτήμων Αρναούτογλου.
Για την Προεδρία του Αρείου Πάγου, επίσης κερδίζουν έδαφος οι υποψηφιότητες των κκ. Μιχάλη Θεοχαρίδη, Αθανασίου Κουτρομάνου και Γεωργίου Χρυσικού. Αν επιλεγεί ο εισαγγελέας από τους αντεισαγγελείς η κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη είναι αρχαιότερη και ακολουθεί ο κ. Ρούσσος Παπαδάκης, με δυνατή υποψηφιότητα αυτή του κ. Αναστασίου Κανελλόπουλου, ενώ ακολουθούν οι κκ. Παναγιώτης Νικολούδης και Νικόλαος Παντελής. Χηρεύουν όμως και πέντε θέσεις αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, που θα καλυφθούν από τον κ. Ιωάννη Σίδερη, την κυρία Δήμητρα Παπαντωνοπούλου, τον κ. Κωνσταντίνο Φράγγο κ.ά. Και στις συγκεκριμένες θέσεις παρατηρούνται πολλές καραμπόλες, ακόμη και μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο, όπου εγείρονται κυρίως ενστάσεις για το παρελθόν συγκεκριμένων λειτουργών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος υπουργός, για να αποφύγει δυσαρέσκειες από τις επιλογές μεταξύ των πρώην συναδέλφων του, θα σεβαστεί πολύ τις εισηγήσεις του κ. Βενιζέλου, αλλά και τις επιταγές της επετηρίδας.
Η διαδικασία ακρόασης των υποψηφίων (έξι για κάθε αξίωμα) από τους προέδρους της Βουλής μάλλον θα εγκαταλειφθεί, αφού λόγω ανασχηματισμού θεωρείται χρονοβόρα και μη υποχρεωτική, εν όψει του κινδύνου να μην καλυφθούν οι κενές θέσεις στη Δικαιοσύνη…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk