Κερδίστε από την ανακαίνιση του ασανσέρ

Πόσες φορές σάς έτυχε να προχωρήσετε προς το ασανσέρ, να αντικρίσετε τον παλιό και σκοτεινό θάλαμο του ανελκυστήρα και τελικά, παρ’ ότι κουρασμένοι και φορτωμένοι με ψώνια, να εγκαταλείψετε την αρχική ιδέα και να προτιμήσετε τις σκάλες;

Πόσες φορές σάς έτυχε να προχωρήσετε προς το ασανσέρ, να αντικρίσετε τον παλιό και σκοτεινό θάλαμο του ανελκυστήρα και τελικά, παρ’ ότι κουρασμένοι και φορτωμένοι με ψώνια, να εγκαταλείψετε την αρχική ιδέα και να προτιμήσετε τις σκάλες; Η αλήθεια είναι ότι έχει συμβεί σε όλους μας, και αυτό γιατί οι ανελκυστήρες στις περισσότερες πολυκατοικίες είναι παλιοί και κακοσυντηρημένοι και ευθύνονται για πολλά ατυχήματα. Η απόφαση για ανακαίνιση δεν είναι απαγορευτική όπως νομίζετε. Ακόμη και τώρα, την περίοδο της οικονομικής κρίσης, μπορείτε να εκμεταλλευθείτε το πάγωμα των τιμών που επικρατεί, λόγω της πτώσης στη συγκεκριμένη αγορά τουλάχιστον κατά 40%, και να χαρίσετε μεγαλύτερη αξία στο ακίνητό σας.

Η Ελλάδα κατέχει αναλογικά του πληθυσμού της την πρώτη θέση στην Ευρώπη όσον αφορά τους υπό λειτουργία ανελκυστήρες. Το επίπεδο της ασφάλειας των περίπου 450.000 ανελκυστήρων που λειτουργούν σήμερα στη χώρα μας ποικίλλει και εξαρτάται κυρίως από την εποχή της εγκατάστασης του κάθε ανελκυστήρα. Περίπου οι μισοί εξ αυτών είναι εγκατεστημένοι πριν από τουλάχιστον 20-25 χρόνια και είναι λογικό να μην υπάρχει το επιθυμητό επίπεδο ασφάλειας. Αν εξαιρεθούν οι ανελκυστήρες που εγκαταστάθηκαν μετά το 1999, οι οποίοι πληρούν τις απαιτήσεις της κοινής ευρωπαϊκής νομοθεσίας, εκτιμάται ότι οι υπόλοιποι χρήζουν άμεσων βελτιώσεων.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει κάνει σύσταση προς τη χώρα μας για αναβάθμιση των ανελκυστήρων προκειμένου να παρέχουν ασφάλεια στους χρήστες και η Ελλάδα είχε μεταθέσει πολλές φορές την ημερομηνία αυτή. Πιο συγκεκριμένα, η προθεσμία για ανελκυστήρες άνω των 30 ετών έληξε στις 30.12.2010 και για άνω των 20 ετών στις 31.12.2011. Αυτό σημαίνει ότι όποιες πολυκατοικίες δεν έχουν προχωρήσει σε αναβάθμιση του ανελκυστήρα τους πολύ σύντομα θα έχουν κυρώσεις σύμφωνα με τον νόμο. Η αναβάθμιση την οποία ορίζει ο νόμος για τους ανελκυστήρες περιλαμβάνει διάφορα σημεία που σχετίζονται με την ασφάλεια, όπως κλείθρα με προμανδάλωση, περιοριστήρα ταχύτητας, επικαθήσεις απορρόφησης πρόσκρουσης, φωτισμό ασφαλείας εντός θαλάμων κ.ά.

Στην αγορά θα βρείτε μεγάλη ποικιλία όσον αφορά υλικά και μηχανισμούς είτε προχωρήσετε σε μερική είτε σε ολική ανακαίνιση. Στην περίπτωση που επιλέξετε την ολική αντικατάσταση του ανελκυστήρα σας, τα οφέλη που θα εξασφαλίσετε είναι πολλά. Η απόλυτη συμβατότητα των υποσυστημάτων και η άριστη λειτουργία του ανελκυστήρα, η μειωμένη φθορά των καινούργιων εξαρτημάτων, εφόσον δεν υπάρχει συνεργασία με προηγούμενης γενιάς τεχνολογίας εξαρτήματα, είναι από τα πλέον εμφανή. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι συντήρηση στον ανελκυστήρα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά τον μήνα.

Να είστε σίγουροι ότι μια μελετημένη επιλογή θα βελτιώσει την εικόνα και την αξία του ακινήτου σας, καθιστώντας το πληρέστερο και πιο ελκυστικό στους ενοίκους, αν πρόκειται για κατοικία, ή στους εργαζoμένους / πελάτες, αν πρόκειται για επαγγελματικό ακίνητο (ξενοδοχείο, δημόσια υπηρεσία, εταιρεία). Το γεγονός ότι ο ανελκυστήρας σας θα μπορεί να ικανοποιήσει τις βασικές απαιτήσεις ταχύτητας, αξιοπιστίας, αντοχής και οικονομίας χρήσης θα αποτελέσει ένα πλεονέκτημα περισσότερο.

Η τάση που επικρατεί αυτή την εποχή είναι τα οικολογικά ασανσέρ που προσφέρουν χαμηλή κατανάλωση και οικονομία. Γενικότερα, η εξοικονόμηση ενέργειας και η ισοδύναμη οικονομία που αυτή συνεπάγεται εκτιμώνται ιδιαίτερα αυτή την περίοδοι. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει ενδιαφέρον η αντικατάσταση ενός παλαιού ανελκυστήρα με ένα σύστημα νέας τεχνολογίας, που υπόσχεται σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος, καθώς η επένδυση θα γυρίσει μέρος των χρημάτων της πίσω.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk