Ειδικό Αφιέρωμα: Οικονομικές και «πράσινες» λύσεις

Αν κάποτε η εξοικονόμηση ενέργειας ήταν απλά της μόδας, σήμερα είναι επιβεβλημένη ανάγκη.

Αν κάποτε η εξοικονόμηση ενέργειας ήταν απλά της μόδας, σήμερα είναι επιβεβλημένη ανάγκη. Η οικονομική κρίση επιβάλλει την εξοικονόμηση κόστους από κάθε δράση της καθημερινότητάς μας και στο πλαίσιο αυτό όλοι οι τρόποι με τους οποίους κάποιος μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα από τη λειτουργία του σπιτιού του είναι ευπρόσδεκτοι.
Από την αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων με αντίστοιχους τεχνολογίας LED ως την τοποθέτηση αντλιών θερμότητας για την ψύξη και τη θέρμανση των χώρων μας, υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές που μπορούμε να υιοθετήσουμε προκειμένου να κάνουμε τη λειτουργία του σπιτιού μας πιο «πράσινη» και να εξοικονομήσουμε ενέργεια και χρήματα.
Ακόμη και αν κάποιες από τις προτάσεις μας είναι ακριβές στην υλοποίησή τους, είναι βέβαιο πως με το πέρασμα του χρόνου ένα σημαντικό ποσό της επένδυσης θα γυρίσει πίσω μέσα από την εξοικονόμηση ενέργειας.
Επιπλέον η εξοικονόμηση ενέργειας σημαίνει προστασία του πλανήτη και καλή διαχείριση των διαθέσιμων ενεργειακών μας πόρων. Μπορεί να ακούγεται σαν πολυτέλεια, όμως σίγουρα δεν είναι.
Διαβάστε παρακάτω:

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk