Η ατζέντα της Επιστήμης

Η μεγαλύτερη ετήσια πανευρωπαϊκή διοργάνωση νανοτεχνολογίας θα λάβει χώρα στη συμπρωτεύουσα με τέσσερις παράλληλες εκδηλώσεις: το 6ο Διεθνές Συμπόσιο σε Εύκαμπτα Οργανικά Ηλεκτρονικά

6 – 13 Ιουλίου
Εβδομάδα Νανοτεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη
PORTO PALACE CONFERENCE CENTRE, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η μεγαλύτερη ετήσια πανευρωπαϊκή διοργάνωση νανοτεχνολογίας θα λάβει χώρα στη συμπρωτεύουσα με τέσσερις παράλληλες εκδηλώσεις: το 6ο Διεθνές Συμπόσιο σε Εύκαμπτα Οργανικά Ηλεκτρονικά (ISFOE13, 8-11 Ιουλίου, το 10ο Διεθνές Συνέδριο Νανοεπιστημών και Νανοτεχνολογιών (NN13, 9-12 July), το 7ο Διεθνές Θερινό Σχολείο «N&N, OE & Nanomedicine» (ISSON13, 6-13 Ιουλίου) και την 3η έκθεση «NANOTEXNOLOGY EXPO», 8 -12 Ιουλίου. Αιχμές του εφετινού ενδιαφέροντος στον τομέα είναι οι τεχνολογικές εξελίξεις στα φωτοβολταϊκά, τα βιοηλεκτρονικά, το γραφένιο, τις τεχνολογίες laser και τις νανοδομές. Περισσότερες πληροφορίες στο www.nanotexnology.com/.

8 – 12 Ιουλίου


«Στοχαστικό» θερινό σχολείο στην Αθήνα


ΚΤΙΡΙΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΠΑ, ΛΕΥΚΑΔΟΣ 33 & ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ 47
Τα Τμήματα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών – Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου συνδιοργανώνουν το 10ο Θερινό Σχολείο στα Στοχαστικά Χρηματοοικονομικά. Το συγκεκριμένο θερινό σχολείο απευθύνεται σε μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές από όλα τα πανεπιστήμια και Πολυτεχνεία της Ελλάδας οι οποίοι εκπονούν διπλωματικές εργασίες και διδακτορικές διατριβές σε θέματα τα οποία καλύπτουν όλο το φάσμα της Χρηματοοικονομικής. Κεντρικοί ομιλητές του θα είναι οι καθηγητές N. Azevedo (Universidade Técnica de Lisboa), A. Pantelous (University of Liverpool), O. Papaspiliopoulos (Universitat Pompeu Fabra), D. Pinheiro (Universidade Técnica de Lisboa, Portugal), S. Pinheiro (Porto) και O. Scaillet (University of Geneva and Swiss Finance Institute). Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα του Θερινού Σχολείου: www.stat-athens.aueb.gr/gr/frames/.
Ως 9 Αυγούστου


Η παρευξείνια βιομηχανία στο ΝΟΗΣΙΣ


ΝΟΗΣΙΣ, 6ο ΧΛΜ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΡΜΗΣ
Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έκθεση που αφορά τη βιομηχανική εξέλιξη στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας φιλοξενείται στο ΝΟΗΣΙΣ. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ενωση έργου, στο οποίο συνεργάζονται το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, το Πανεπιστήμιο Γαλατσίου της Ρουμανίας και η Ακαδημία Επιστημών της Αρμενίας. Το έργο εστιάζει κυρίως στην αναγνώριση των χαρακτηριστικών των κυρίων περιόδων της βιομηχανικής εξέλιξης για την κάθε εθνική περιοχή, από το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα ως τις αρχές του 21ου αιώνα. Λεπτομέρειες για τις ώρες και ημέρες διεξαγωγής της έκθεσης στο www.noesis.edu.gr/. Είσοδος ελεύθερη.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
Σίβυλλα
Helios Kiosk