Είχε χάσει τρία κιλά

Επί πέντε ημέρες ταλαιπωρούσε τον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά η γαστρεντερίτιδα, με αποτέλεσμα να χάσει τρία κιλά, αλλά σε κανέναν δεν το έλεγε.

Είχε χάσει τρία κιλά | tovima.gr


Επί πέντε ημέρες ταλαιπωρούσε τον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά η γαστρεντερίτιδα, με αποτέλεσμα να χάσει τρία κιλά, αλλά σε κανέναν δεν το έλεγε. Πήγε στη Σύνοδο Κορυφής, ήταν επί τρεις ημέρες σχεδόν άγρυπνος, σχεδόν νηστικός, λόγω της ίωσης που είχε, και όταν ανέβηκε στο βήμα του Συνεδρίου της ΝΔ ένιωσε αδιαθεσία. Διέκοψε την ομιλία του και ζήτησε να καθήσει για δύο-τρία λεπτά. Αμέσως βρέθηκαν δίπλα του οι ιατροί σύνεδροι αλλά και βουλευτές της ΝΔ. Τον εξέτασαν πρόχειρα, αλλά ο ίδιος επέμενε ότι μπορεί να συνεχίσει την ομιλία του, όπως και έκανε.
Μάκης Βορίδης-Κλουζό


Βράζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Οι πολιτικοί άνδρες της Δεξιάς αποδεικνύουν πόσο ανδρείοι και θαρραλέοι είναι, αφού ακόμη και σε αυτές τις άκρως επικίνδυνες εποχές εξακολουθούν να θέλουν να γίνουν υπουργοί. Οι δυσαρεστημένοι λοιπόν, όλοι όσοι δεν έγιναν υπουργοί, πνέουν μένεα κατά του κ. Αντ. Σαμαρά, ο οποίος δεν σκέφθηκε να στηρίξει επάνω τους τη διάσωση της χώρας.
***
Μαθαίνω ότι ιδίως μια ομάδα περίπου δέκα βουλευτών άρχισε ήδη τις μυστικές επαφές, τις διεργασίες και τις συζητήσεις. Ορισμένοι εξ αυτών έχουν «καραμανλική αναφορά», αλλά ενεργούν αυτόνομα στο θέμα αυτό και δεν εκφράζουν τον πρώην πρωθυπουργό. Πρωτοστατεί πάντως ανάμεσά τους πολιτικός που διακρίθηκε για την προσήλωσή του στον κ. Κ. Καραμανλή, πολύ περισσότερο απ’ όσο για το (ανύπαρκτο) κυβερνητικό έργο του.
***
Το θέμα πάντως είναι ότι η παραπάνω εκκολαπτόμενη ομάδα αποτελείται από ερασιτέχνες, αφού «συνελήφθησαν» από τον κ. Μάκη Βορίδη. Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπαδήμου, τον οποίο αποφεύγει να υπουργοποιήσει ο κ. Σαμαράς, αντελήφθη τον κοινοβουλευτικό θόρυβο που άρχισαν να δημιουργούν οι συνάδελφοί του και άρχισε τα σκωπτικά σχόλια, και μάλιστα εις ευήκοον ους αρκετών. Δεν γνωρίζω αν τώρα θα συμμαζευτούν. Πάντως δεν θα πρέπει να απελπίζονται, αφού το φθινόπωρο μπορεί να προσφέρει πολλές νέες ευκαιρίες για ανασχηματισμό…
Του άρεσε το ΠΑΜΕ


Εντυπωσιασμένος δήλωνε από το… ΠΑΜΕ ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυρ. Μητσοτάκης: «Αυτοί του ΠΑΜΕ είναι κύριοι» γύρισε και είπε στην υφυπουργό κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία του απάντησε: «Μα και εσύ ήσουν κύριος απέναντί τους». Οι του ΠΑΜΕ, που επισκέπτονται ένα-ένα τα υπουργεία, ανέβηκαν (χωρίς πανό και ντουντούκες) στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη για να του ζητήσουν να μη γίνουν απολύσεις, ώστε να μη μείνει στην Ιστορία ως ο υπουργός των απολύσεων: «Πόσους θα απολύσετε;» τον ρώτησαν ορθά κοφτά, αφού δεν πήγαν στον υπουργό για δημόσιες σχέσεις.
***
Το πρώτο πράγμα που τους είπε ο υπουργός, προσφέροντας στον καθένα από ένα μπουκάλι νερό, ήταν: «Κινητικότητα δεν σημαίνει και απολύσεις. Ούτε εγώ ούτε η κυρία Χριστοφιλοπούλου θέλουμε απολύσεις, δεν έχουμε όρεξη, ρε παιδιά, να απολύσουμε κόσμο. Αλλά οι μνημονιακές μας υποχρεώσεις πρέπει να τηρηθούν και θα φύγουν όσοι πρέπει από το Δημόσιο προς όφελος των πολιτών».
***
Τι εννοεί ότι θα φύγουν από το Δημόσιο αυτοί που θα ωφελήσουν τους πολίτες; Μαθαίνω ότι έδωσε ήδη εντολή να επισπευσθούν οι διαδικασίες των πειθαρχικών συμβουλίων και αυτή την εβδομάδα θα ανακοινώσει ποιοι επίορκοι απολύονται. Κάθε εβδομάδα θα ανακοινώνει και έναν αριθμό επιόρκων. Πάντως να σημειώσω ότι η δεύτερη συνάντηση που θα έχει ο υπουργός μετά τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ θα είναι με την τρόικα, τη Δευτέρα το βράδυ. Το πρόβλημα είναι αν θα προσπαθήσει και με τους τροϊκανούς να είναι κύριος, αφού ακόμη δεν έχει ετοιμάσει αυτό που ζήτησε επιμόνως η τρόικα. Δηλαδή τα ονόματα αυτών που θα απολυθούν ή, αν θέλετε, αυτών που θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας.
«Βατράχια» στον Παρνασσό


Σας είχα ενημερώσει εγκαίρως ότι ο κ. Π. Παναγιωτόπουλος προτού εγκαταλείψει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας (και μετακινηθεί στο Πολιτισμού) είχε μια συνεργασία με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Ν. Δένδια και του προσέφερε ένα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (ή κατασκοπευτικά) που διαθέτουν οι Ενοπλες Δυνάμεις για τον εντοπισμό από τον αέρα και με ηλεκτρονικό τρόπο των αλβανών δραπετών εγκληματιών. Το αεροσκάφος πράγματι εδόθη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ο κ. Παναγιωτόπουλος αποχώρησε από το Αμυνας, αλλά το κατασκοπευτικό αεροσκάφος σε μία από τις περιπολίες του είχε… ατύχημα!
***
Και μετά το κατασκοπευτικό αεροσκάφος ποιος νομίζετε ότι έχει σειρά στις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των επικίνδυνων αλβανών δραπετών; Τα… Βατράχια! Ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτης επικοινώνησε με τον κ. Δένδια και του διέθεσε περίπου δέκα έμπειρους, ετοιμοπόλεμους βατραχανθρώπους της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών (ΟΥΚ) για να συνεισφέρουν στις έρευνες. Ετσι τα «βατράχια» ανέβηκαν στο βουνό, στον Παρνασσό, και ψάχνουν τους δραπέτες μαζί με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Πρόεδρος Κωνσταντόπουλος


Η πρώτη κοινή εμφάνιση του κ. Αλ. Τσίπρα με τον κ. Ν. Κωνσταντόπουλο έγινε την Παρασκευή στα Χανιά στο πλαίσιο κομματικής εκδήλωσης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε πολιτικά και ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού «συνταγματικά» αλλά και πολιτικά. «Οι πνευματικές, κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της χώρας που δεν θέλουν μια μουμιοποιημένη πατρίδα στα οικονομετρικά εργαστήρια των τεχνοκρατών αλχημιστών», τόνισε ο κ. Κωνσταντόπουλος, «έχουν μπροστά τους την ιστορική πρόκληση για ένα κίνημα πολιτικής αναδημιουργίας».
***
Το κυριότερο όμως είναι η επισήμανση του κ. Κωνσταντόπουλου ότι έφθασε η ώρα για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό. Ασφαλώς κίνησε τις υποψίες ότι είναι ο ίδιος εκείνος που ενδιαφέρεται για το αξίωμα, τις οποίες όμως απέκρουσε με τη διαβεβαίωση – που δεν πίστεψε κανένας… – ότι τα επόμενα χρόνια θα προτιμήσει να ασχοληθεί με αγροτικές εργασίες.
Στο Συμβούλιο της Ευρώπης


Τι κάνει η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη στη μετά τον ανασχηματισμό περίοδο; Ασχολείται με το Συμβούλιο της Ευρώπης. Κατέθεσε, έμαθα, ψήφισμα για την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων στη Μέση Ανατολή. Αναφέρεται στις διώξεις χριστιανών κατά τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, στην πρόσφατη απαγωγή των δύο ορθόδοξων επισκόπων και γενικότερα στις ταραχές σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο που απειλούν με αφανισμό τον χριστιανισμό. Το ψήφισμα υπέγραψαν 20 αρχηγοί εθνικών αντιπροσωπειών και περισσότεροι από 150 βουλευτές.
«Δεν θα πούμε «Οχι»»


«Θερμό» μού λένε οι πηγές μου στο Μέγαρο Καρατζά ότι θα είναι το εφετινό καλοκαίρι, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Αλ. Τουρκολιάς ετοιμάζει πριν από το φθινόπωρο κινήσεις-έκπληξη προς την κατεύθυνση της κεφαλαιακής ενίσχυσης. Και στη διευκρινιστική ερώτηση αν ετοιμάζεται πωλητήριο της Finansbank, η απάντηση ήταν κατηγορηματική: «Δεν αφορούν τη θυγατρική μας στην Τουρκία οι κινήσεις αυτές».
***
Από τη συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείψει και το θέμα της Eurobank, το deal με την οποία έχει ανασταλεί από την τρόικα εδώ και μήνες. «Εμείς δεν σκοπεύουμε να ανακινήσουμε το θέμα. Αν οι Αρχές θέλουν να συνεχιστεί η συγχώνευση, δεν θα πούμε «Οχι»» μας απάντησε ο «Εθνικάριος».
Ψάχνει για γραφεία ο κ. Παπανδρέου

Αναρωτήθηκαν πολλοί (;) αν ο κ. Γ. Παπανδρέου ετοιμάζει «κάτι» μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του με αφορμή την αποχώρηση των «συντρόφων» της Αριστερής Πρωτοβουλίας από το ΠαΣοΚ, την προηγούμενη Πέμπτη. Σας διαβεβαιώ λοιπόν ότι, ναι, ο πρώην πρωθυπουργός «κάτι» ετοιμάζει. Δεν ξέρω αν θα είναι κόμμα, όμιλος προβληματισμού ή οτιδήποτε άλλο, όμως ξέρω ότι θα έχει γραφεία.
***
Οι «άνθρωποι του προέδρου» τις τελευταίες ημέρες βγήκαν στην πιάτσα και άρχισαν να κάνουν διερευνητικές ερωτήσεις για την ενοικίαση στέγης, η οποία αντιλαμβάνομαι ότι δεν μπορεί να είναι πολύ ακριβή, αλλά θα πρέπει να είναι αξιοπρεπής. Μεταξύ των άλλων, διερεύνησαν και τη δυνατότητα ενοικίασης των γραφείων επί της οδού Ακαδημίας, όπου μέχρι πρότινος στεγαζόταν το ΙΣΤΑΜΕ (το οποίο, θυμίζω αποχώρησε προ μηνών αφήνοντας ένα μεγάλο «φέσι»).
***
Πέραν αυτού πάντως οι «κοριοί» μου με ενημέρωσαν ότι ο κ. Παπανδρέου μιλάει πλέον με πολλούς από τους πρώην υπουργούς του που πήραν αποστάσεις από τον Βενιζέλο.
«Ενα απίστευτο ταξίδι»
Η επικράτηση του ΤΑΡ στη μάχη των αγωγών αναγνωρίζεται ευρέως ως μεγάλη επιτυχία (και) της ελληνικής πλευράς, επομένως τα συγχαρητήρια πέφτουν βροχή. Πληροφορούμαι ότι η κατασκευάστρια κοινοπραξία εταιρεία του αγωγού έστειλε θερμή ευχαριστήρια επιστολή προς τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Κούρκουλα που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην προώθηση των ελληνικών θέσεων. Στην επιστολή που υπογράφεται από τα διευθυντικά στελέχη της κατασκευαστικής κοινοπραξίας εξαίρεται το επίπεδο συνεργασίας και εκφράζονται ευχαριστίες για τη συνολική υποστήριξη κατά τη διαγωνιστική διαδικασία. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα στελέχη της εταιρείας, «ήταν ένα απίστευτο ταξίδι μέχρι τώρα και είμαστε υπερήφανοι που αποτελούμε μέρος αυτού του ιστορικού και γεωστρατηγικού έργου».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk