Στο ΣτΕ η ΠΡΟΣΠΕΡΤ για μεταβίβαση ακινήτου της ΕΤ3 στο ΤΑΙΠΕΔ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η ΠΟΣΠΕΡΤ, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων με την οποία μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή, το ακίνητο των παλαιών εγκαταστάσεων της ΕΤ-3 στην Περαία του Δήμου Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης.

Στην προσφυγή της η ΠΟΣΠΕΡΤ επισημαίνει πως η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής δεν έχει καμία αιτιολογία για τη μεταβίβαση χωρίς αντάλλαγμα του εν λόγω ακινήτου, στο οποίο η ΕΡΤ έχει αναγείρει και συντηρεί με δικές της δαπάνες κεραίες ραδιοφωνίας και άλλες εγκαταστάσεις ραδιοφωνικών σημάτων, πομπούς βραχέων σημάτων, κ.λπ. που είναι αναγκαίες για τη λειτουργία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης στη Βόρεια Ελλάδα.

Όπως τονίζεται στην προσφυγή, από τη μεταβίβαση αυτή τα εισοδήματα της ΕΡΤ θα μειωθούν κατά τη διαχειριστική χρήση 2013 κατά 18.130.000 ευρώ περίπου.

Σύμφωνα με την προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ, παραβιάζεται το άρθρο 17 του Συντάγματος, το οποίο απαγορεύει απαλλοτρίωση χωρίς αποζημίωση.

Την ίδια στιγμή, προσθέτει η Ομοσπονδία, παραβιάζεται και το άρθρο 15 του συνταγματικού χάρτη που προστατεύει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, καθώς η μεταβίβαση συνδέεται άρρηκτα με την απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΡΤ ΑΕ.

Τέλος, σημειώνεται, ότι παραβιάστηκε πλήρως και το άρθρο 20 του Συντάγματος, καθώς πριν τη μεταβίβαση δεν κλήθηκε η ΕΡΤ να παρέχει τις απόψεις της επί της νομιμότητας της μεταβίβασης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk