Πρώτη συνάντηση Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με ΠΝΟ

Την πρώτη του, ανεπίσημη συνάντηση γνωριμίας, όπως την χαρακτήρισε, είχε το πρωί της Παρασκευής με την Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην «έδρα» της ΠΝΟ ο νέος υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Την πρώτη του, ανεπίσημη συνάντηση γνωριμίας, όπως την χαρακτήρισε, είχε το πρωί της Παρασκευής με την Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην «έδρα» της ΠΝΟ ο νέος υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετά από δική του πρωτοβουλία, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα των ναυτεργατών.

Κατά τη συνάντηση ο Γενικός Γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς του επέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματα των ναυτεργατών. Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ναυτεργατών του παρουσίασαν επιγραμματικά τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Από τον υπουργό ειπώθηκε πως θα έχουν σύντομα μια νέα συνάντηση, ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε οι ναυτεργάτες αναμένουν και μια πρώτη απάντηση επί των αιτημάτων τους, που αναφέρονται στο υπόμνημα.

Ανάμεσα στα ζητήματα που έθεσαν στον κ. Βαρβιτσιώτη ήταν η ανεργία των ναυτικών, γενικότερα ζητήματα ναυτικής εργασίας και της ναυτικής εκπαίδευσης, ζητώντας δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση των ναυτικών (σε αντίθεση με τις προβλέψεις του σχετικού νομοσχεδίου). Για το θέμα της πολιτικής επιστράτευσης και το αίτημα των ναυτικών να αρθεί άμεσα ο υπουργός, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ήταν επιφυλακτικός.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας από την πλευρά του ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι από πλευράς του υπάρχουν οι καλύτερες προθέσεις για την επίλυση, στα όρια των δυνατοτήτων του, των βασικών προβλημάτων που απασχολούν τους Έλληνες ναυτικούς.

«Δεν έχω έρθει εδώ να υποσχεθώ λύσεις για όλα. Ξέρω, άλλωστε, ότι δεν μπορώ να τα λύσω όλα. Πιστεύω όμως βαθιά ότι, παρά τις διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές προσεγγίσεις που έχουμε για κάποια ζητήματα, μπορούμε να βρούμε μια κοινή συνισταμένη. Οφείλουμε να προχωρήσουμε μαζί, μελετώντας σημείο-σημείο, βήμα-βήμα κάθε πρόβλημα. Από το πιο μικρό έως το πιο μεγάλο», τόνισε χαρακτηριστικά. Επίσης ζήτησε να συζητηθούν όλα τα προβλήματα ανά θέμα, μέσω επικείμενων και διαδοχικών συναντήσεων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk